oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci na úvod sezóny remizovali s Jabloncem

06.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Prvoligová devatenáctka Slezského FC Opava zahájila v sobotu nový soutěžní ročník. Na hřišti za koupalištěm se opavský starší dorost střetl s výběrem Jablonce. Ten hrál téměř hodinu jen v deseti, ale přesto si ze Slezska odvezl bod za remízu 2:2.
2.kolo, sobota 3.8.2013, 14:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
Jablonec Jablonec
Lasák – Mezera (75. Košárek), Morong, M. Zagol, Janetzký – Pavlíček, Macíček, Machuča, Rolný, Lavrovič (70. Šindler) – Kubalák (70. P. Zagol).
 
 
Branky Opavy: 37. Machuča, 60. Morong.

Vedení se ujali po dobře zahrané standardní situaci v úvodu utkání hosté. Pak si ale Lavrovič odvážným průnikem vykoledoval faul a vyloučení hostujícího brankáře.

Aby toho nebylo pro Jablonec málo, z nařízeného přímého kopu se prosadil Machuča - 1:1.

Hostujícím fotbalistům se ve druhé půli podařilo získat svůj těsný náskok zpátky, i přesto, že hráli jen v deseti. Opavští ale zbraně nesložili a rvali se dál.

Když pak zhruba po hodině hry usměrnil míč po rohovém kopu za záda jabloneckého brankáře Morong a srovnal na 2:2, bylo osud utkání definitivně zpečetěn.

Starší dorostenci tak brali v prvním mistrovském utkání nejvyšší soutěže bod.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba (trenér SFC Opava U19):

Vstup do utkání měli lepší hosté a vypracovali si spoustu standardních situací. Po jedné z nich se dostali do vedení. My jsme vyrovnali Machučou z přímého volného kopu po faulu hostujícího brankáře na Lavroviče.

Přestože jsme hráli od této chvíle proti deseti, nezasloužili jsme si v utkání zvítězit. Soupeř i nadále velmi aktivní a vyrážel do rychlých protiútoků. Byl také daleko silnější na míči a agresivnější v osobních soubojích. V závěru utkání dokonce sahal po třech bodech.

Ve středu hřiště dominoval jablonecký záložník Filip Drozd, který dříve působil v Hlučíně. Za nás odehráli velmi dobrý zápas Ondřej Machuča a Stanislav Lavrovič.