oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost podlehl pražské Spartě

09.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC Opava prohráli na hřišti Sparty Praha 3:0, a nenapodobili tak svůj výkon z jara, kdy Sparťany porazili v poměru 4:0. Další zápas čeká opavskou devatenáctku v sobotu na hřišti Frýdku-Místku.
3.kolo, středa 7.8.2013, 13:00
Sparta Sparta
3:0
SFC Opava SFC Opava
 
Lasák - Mezera, Morong, M. Zagol, Janetzký - Pavlíček, Macíček, Machuča, Rolný, Lavrovič - Kubalák.
 

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba (trenér SFC Opava U19):

Byla to zasloužená prohra, kdy jsme po celé utkání tahali za kratší konec provazu. Porážka mohla být daleko větší, ale díky obraně a špatné mušce soupeře jsme prohráli "jen" 0:3. Za stavu 2:0 pro domácí jsme měli pár náznaků šancí, ale to bylo z naší strany vše.

V 80. minutě Sparta přidala třetí gól a utkání se jen dohrávalo. Sparta nás přejela, my jsme utkání nezvládli hlavně psychicky. Přísnější měřítko snesou pouze Machuča, Janetzký a Martin Zagol. Ve druhé půli měl dobré momenty i Pavel Zagol. Velmi si cením výkonu stopera Moronga, kterého trápily střevní problémy, přesto odehrál 80 minut.

Z výkonu mužstva jsem zklamaný, protože šest hráčů základní sestavy hrálo na jaře zápas, ve kterém jsme Spartu porazili 4:0. Bohužel ten výkon nezopakovali. Omluvou může být fakt, že po utkání má dalších pět hráčů střevní potíže, ale věřím, že do soboty budou v pořádku.