oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko na úvod sezony remizovalo, bod vystřelil Petr Uvíra

12.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC vstoupila do nové divizní sezóny remízou na půdě nováčka soutěže z Dolního Benešova. Staronový účastník divize dvakrát vedl, ale nakonec se musel spojit s bodem, který Opavě zařídil mladý Petr Uvíra.
1.kolo, sobota 10.8.2013
Dolní Benešov Dolní Benešov
2:2
SFC Opava B SFC Opava B
 
Minarčík - Palkovič, Hoza, Kužel, Bořucký - Demel, M. Žídek, Ficek (68. Kuzník), Němec (70. Drexler) - P. Uvíra (88. Mrůzek), Gebauer
 
Branky Opavy: 38. Gebauer, 88. P. Uvíra

Domácí výběr se do vedení dostal poprvé ve 23. minutě, kdy se po rychlé kombinaci na levé straně a elegantním ťukesu dostal míč k noze Laryše a ten tvrdou ranou pod břevno vstřelil úvodní gól zápasu.

Náskok dolnobenešovských fotbalistů vydržel sotva čtvrthodinku. Ficek poslal ulicí do zakončení Gebauera a talentovaný forvard vyrovnal.

Úvod druhého poločasu ovšem znovu vyšel domácím. Štefek našel hlavu kanonýra Labudy, který zamířil přesně do černého – 2:1. Následně navíc unikal sám na gólmana Vitásek, jenže přestřelil a neuspěl ani obránce Majewski.

Na samém konci utkání tak našel Demel dlouhým nákopem nevysokého Petra Uvíru, jenž propálil Švrčinu a zajistil opavským barvám bod.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B):

Utkání bylo vyrovnané a zajímavé, protože bylo otevřené z obou stran. Divákům se muselo určitě zamlouvat, ale je pravda, že k vítězství měli blíž domácí. Naštěstí pro nás neproměnili své šance, a se ziskem bodu jsem tak spokojen.