oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka v domácí premiéře remizovala s Hodonínem

16.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Opavská sedmnáctka vstoupila ve čtvrtek do nové sezóny, kterou omladina Slezského FC zahájila remízou s výběrem Hodonína. Domácí měli sice po celou dobu utkání herní převahu, ale z mnoha šancí proměnili pouze jedinou. Soupeři se navíc v závěru podařilo vyrovnat, a Opavští tak mohou žehrat pouze na špatnou koncovku.
1.kolo, středa 14.8.2013, 11:30
SFC Opava SFC Opava
1:1
Hodonín Hodonín
Kotala – Kolísek (48. Baránek), Tesařík, Vitoul, M. Helebrand – Večerek, Berger – Said Sámir (60. Kuzník), A. Helebrand (72. Džemla), Petzuch – Adamovský.
 
 
Branky Opavy: Adamovský.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Trápili jsme se v zakončení, tak jako po celou minulou sezónu. Naše produktivita je doslova žalostná. Soupeře jasně přestřílíme, ale co z toho když konečný výsledek je 1:1.

Po vypracovaných akcích jsem se v prvním poločase dostali do pěti vyložených šancí, ale ani jednu z nich jsme neproměnili. Tím, že tohle netrestáme, se soupeř drží stále ve hře a cítí šanci na úspěšný výsledek.

Bohužel zatím v mužstvu nemáme nikoho, kdo by tyto situace vyřešil gólově. Chybí nám větší kvalita ve finální fázi, kde musíme zlepšit jak technické, tak taktické řešení situací před a v pokutovém území soupeře, kde rozhodují detaily.

Na těchto činnostech sice v tréninku pracujeme, ale zatím se nám je ne vždy podaří přenést do zápasu. Nezbývá než na tom dál pracovat.

Pozitivem v utkání byl náš herní projev, kterým se chceme prezentovat, v některých úsecích hry jsme se k němu přibližovali. Na druhou stranu bychom v našem mužstvu chtěli na hřišti vidět více hráčských individualit. Předpoklady na to někteří hráči určitě mají.