oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva v domácí premiéře remizovala se Šumperkem

19.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC Opava si po úvodní remíze na hřišti staronového nováčka z Dolního Benešova odbyla v neděli svou domácí premiéru v duelu se Šumperkem. I přesto, že si domácí vytvořili více gólových příležitostí, branka nepadla ani jedna a oba týmy se musely spokojit s bodem.
2.kolo, neděle 18.8.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
0:0
Šumperk Šumperk
Minarčík - Demel, Hoza, Swiech (46. Palkovič), Kužel - Němec, Žídek, Kuzník (64. Mrůzek), Bořucký (70. Drexler) - Lokša (46. Gebauer), P. Uvíra (86. Hrabina).
 
 
Bez branek.
Diváci: 95

V úvodu zápasu byl aktivnější Šumperk, který se dostal do dvou dobrých šancí.

Nejprve musel úřadovat gólman Minarčík, který střelu jednoho z hostujících hráčů vytěsnil na roh a z něj pak šla následná hlavička jednoho z Šumperských těsně vedle.

Poté rezervu Slezského FC probudil svou ranou z přímého kopu ze zhruba třiceti metrů Swiech, ale gólman hostů si s ní, i když nadvakrát, poradil.

Následovala individuální akce Bořuckého, který vypálil z dvacetimetrové distance a zazvonil na břevno šumperské svatyně.

Aktivní Bořucký v závěru první půle zatáhl míč po straně až k brankové čáře, přihrál jej pod sebe na Demela, ale ten z ideální pozice pálil pouze nad branku.

Další příležitosti Opava vyprodukovala až po hodině hry, kde nejprve hlavičkoval Gebauer a tentýž hráč se krátce nato uvolnil na hranici pokutového území, ale jeho ránu zneškodnil brankář.

Hosté se ozvali v 78. minutě, kdy po rychlé kombinaci musel Minarčík likvidovat nepříjemnou střelu z ostrého úhlu.

Pak šumperskou obranu bořil jako tank Demel, probil se až k malému vápnu, ale tísněn obráncem nastřelil jen hostujícího gólmana, a v nedělní dopoledne tak diváci branku neviděli.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška (trenér SFC Opava B):

Bylo to typické remízové utkání, kdy obrany převyšovaly útoky. Proto se nevytvářely gólové situace, a když už se příležitost naskytla, zakončení na obou stranách bylo neefektivní. V závěru jsme chtěli přeskupením řad ještě soupeře přitlačit a strhnout zápas na svou stranu, ale v koncovce jsme se neprosadili, a proto je výsledná remíza zasloužená.