oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka dala v Prostějově čtyři branky, přesto odešla poražena

21.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Druhý zápas v sezoně absolvoval výběr opavských fotbalistů do sedmnácti let v Prostějově. Mladí Slezané měli v Prostějově ještě deset minut před koncem slibný náskok v podobě dvoubrankového vedení. Závěrečnou desetiminutovku však nezvládli, povolili v ní soupeři třikrát skórovat a otočit výsledek v jeho prospěch.
2.kolo, sobota 17.8.2013, 10:15
Prostějov Prostějov
5:4
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala - Kolísek (48. Mako), Tesařík, Vitoul, M. Helebrand – Kuzník, Berger – Večerek, A. Helebrand, Petzuch – Adamovský.
 
Branky Opavy: Adamovský, Tesařík, A. Helebrand, Petzuch.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Jestliže jsme v minulém utkání proti Hodonínu měli problém s proměňováním těch nejvyloženějších příležitostí, nyní tomu bylo spíše naopak. Naše produktivita v podobě čtyř vstřelených branek byla v pořádku.

Totálně jsme však selhali v obraně. To jak se lehce soupeř dostával před naši branku a do zakončení je trestuhodné. Nebylo to vždy šikovností soupeře, ale spíše naší neschopností. Podcenění situace, spoléhání se jeden na druhého, pozdní reakce, nekoncentrovanost.

Když k tomu přidáme fakt, že se stále dopouštíme hrubých individuálních chyb i když nejsme pod tlakem soupeře, nemůžeme se divit, že dostaneme pět branek