oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva přivezla z Valašského Meziříčí výhru

25.08.2013, autor Redakce
Rezerva Slezského FC Opava se po dvou remízách raduje i z výhry. Dovezla si plný bodový zisk po výsledku 0:2 z hřiště tradičního divizního týmu Valašského Meziříčí. Vítězství pojistil až v samotném závěru zápasu krásnou individuální akcí Gebauer.
3.kolo, sobota 24.8.2013, 16:30
Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí
0:2
SFC Opava B SFC Opava B
 
Hampel - Pomp (46.Palkovič), Hoza, Michal Hrabina, Kužel - Demel (73.Drexler), Žídek, Kuzník (46.Ficek), Bořucký (46.Němec) - Lokša, Uvíra (46.Gebauer)
 
Branky: 44. Bořucký, 90. Gebauer.

V úvodu zápasu si domácí vytvořili mírný tlak. Hrozili především z nebezpečných centrů z kraje hřiště, opavská obrana si ale dokázala s těmito centry poradit. Rezerva se pomalu dostávala do hry a několikrát nebezpečně zaútočila po rychlých protiútocích ze stran.

První větší šance přišla ve 14. minutě, kdy Lokša byl ve vápně v dobré střelecké pozici, ale uklouzl na míči. Následně zaútočili i domácí. Uvíra ztratil míč, Hoza akci soupeře zastavil až faulem a soupeř z trestného kopu nastřelil zeď.

Opavští měli velkou šanci ve 23. minutě, kdy dobře hrající Demel pronikl z vlastní poloviny až k domácímu brankáři, následné obhození skončilo mimo bránu.

Rezerva si na konci poločasu vytvořila několik slibných šancí, ale Lokšu a Kuzníka domácí brankář vychytal.

Ve 44. minutě padl první gól zápasu do domácí branky. Centr Uvíry prošel až k Bořuckému a jeho krásná střela k zadní tyči otevřela skóre - 0:1

Po poločase si domácí vytvořili několik šancí, kdy nejprve gólovou situaci hasil až na poslední chvíli Hrabina. Další šanci likvidoval skvělým vyběhnutím opavský brankář Hampel.

V 65. minutě Lokša v gólové šanci píchl míč bodlem mezi nohy brankáře, ale díky teči skončil míč vedle domácí branky.

V poslední minutě rezerva pojistila skóre. Gebauer se prosmýkl mezi čtyřmi soupeři do pokutového území a střelou kolem brankáře zvýšil na konečných 0:2.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška (trenér SFC Opava B):

Soupeř si v průběhu utkání udržoval mírnou územní převahu, ale bez výrazného zakončení. My jsme naopak hrozili z brejkových situací, kdy ze dvou jsme vytěžili goly v závěrech poločasů a vítězství si zasloužili. Využili jsme i všechny možnosti ke střídání a hráči ukázali, že všichni jsou platnými členy týmu.