oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci měli na dosah vítězství nad Slavií

27.08.2013, autor Redakce
P R A H A - Starší dorostenci v dohrávce 1. kola dorostenecké ligy zamířili do hlavního města na hřiště Slavie Prahy. Opavané dlouho drželi vítězství 1:0 po gólu Kubaláka z prvního poločasu. Nakonec přišli o vítězství až v posledních minutách zápasu a prohráli 2:1. Příští zápas odehrají s Teplicemi v pátek 30.8. v 10:15 na hřišti za koupalištěm.
1.kolo, úterý 27.8.2013, 14:00
Slavia Slavia
2:1
SFC Opava SFC Opava
Otáhal - Moglich (90. Rejka), Maršálek, Fialka, Brož (60. Kodr), Prosek, Mysliveček, Sodoma, Broukal, Vavrouš (61. Batka), Fotr (90. Nehoda).
 
Kotala - Janetzký, Morong, Kučerák, Pavlíček - M.Zagol, Macíček - Machuča, Rolný, Lavrovič - Kubalák (46. P.Zagol).
 
Branky: 85. Fotr, 88. Fotr – 36. Kubalák.
Diváci: 75

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba (trenér SFC Opava U19):

Konečně jsme pracovali jako mužstvo, i když jsme hráli hodně defenzivně. Chtěli jsme chodit do rychlých protiútoků, ale moc se nám to nedařilo. Za každý poločas jsme měli tak tři nebezpečné brejky, ostatní jsme bohužel nedojeli.

Závěr jsme nezvládli hlavou. V posledních 15 minutách jsme propadli v defenzivě a začali bránit v jedenácti na 30 metrech. Hlubokou obranu se nám nepodařilo vytáhnout ven.

I přes porážku je ale plusem, že jsme vypadali jako tým. Byli jsme aktivní a dostatečně důrazní, což v prvních zápasech nebylo pravidlem.