oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka nad Teplicemi vedla, nakonec ale vysoko prohrála

30.08.2013, autor Redakce
O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC Opava se střetli s Teplicemi. Souboj posledního celku s předposledním týmem nejvyšší soutěže Opavští rozehráli výborně, když se v úvodu ujali po trefě Machuči. Hosté však ještě do konce první půle skóre otočili a dvěma góly v závěru utkání korigovali na konečných 1:4.
7.kolo, pátek 30.8.2013, 10:15
SFC Opava SFC Opava
1:4
Teplice Teplice
Kotala (46. Lasák) – M. Zagol (76. Oberherr), Kučerák (83. Šemro), Morong, Janetzký – Macíček, Pavlíček (66. Mezera) – Machuča, Rolný, Lavrovič – Kubalák (46. P. Zagol)
 
 
Branka Opavy: 2. Machuča.

Zápas odstartovaly lépe naděje Slezského FC, které se už ve 2. minutě dostaly do vedení. Machuča dostal přesnou přihrávku pod sebe, opřel se do míče a trefil se přesně do šibenice. Náskok Opavy ale neměl dlouhého trvání, neboť o 4 minuty později gólman Kotala pustil za svá záda střelu jednoho z teplických hráčů ze zhruba 18 metrů – 1:1.

Následně se po rohovém kopu dostal k hlavičce Machuča, jeho však pokus mířil nad. Tepličtí poté Slezany zatlačili, nicméně výsledkem bylo jen několik zblokovaných střel z střední vzdálenosti. Pak chyboval stoper Morong, ale hostující útočník nastřelil z pětky jen brankáře Kotalu. Na střelu jednoho z Teplických už však zareagovat nedokázal a hosté šli do vedení.

Po změně stran se hra přelévala z jedné strany na druhou a do první vážnější příležitosti se dostali domácí. Macíček našel P. Zagola, který unikal sám na branku, ale teplický gólman vyrazil Zagolovu střelu nohou na roh. O chvíli později vyslal Morong nádherným pasem přes půl hřiště do sóla Lavroviče, ale jeho ránu taktéž zneškodnil strážce hostující svatyně.

V závěru utkání podnikli hosté rychlou kombinaci a výsledkem byl třetí gól v opavské síti. Jiskřičku naděje mohl pro Opavu vykřesat Machuča, ale jeho rána z přímého kopu přes zeď orazítkovala jen tyč. Poslední slovo měly Teplice. Janetzký špatně odkopl míč a jeden z hostujících fotbalistů se trefil přesně zpoza šestnáctky – 1:4.