oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva podruhé za sebou vyhrála, doma si poradila s Určicemi

01.09.2013, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Další tři body do divizní tabulky si připisuje opavská rezerva po vítězství 2:0 nad nováčkem soutěže, Určicemi. Po bezgólovém prvním poločase se trefil v 54. minutě hlavičkou Lokša. V závěru zápasu po pohledné akci přidal definitivní pojistku Gebauer.
4.kolo, neděle 1.9.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
2:0
Určice Určice
Hampel – Demel, Hoza, Hrabina, Palkovič – Bartozel (88. Drexler), Swiech, Žídek (46. Ficek), Němec (46. Bořucký) – Uvíra (46. Gebauer), Lokša.
 
 
Branky Opavy: 54. Lokša, 85. Gebauer.

První šance zápasu přišla hned ve 3. minutě, kdy po rohu nebezpečně do boční sítě pálil Bartozel. Následně zahrozili i hosté, ale gólovou přihrávku po pěkné akci zachytil domácí brankář Hampel. Ve 13. minutě hosté málem otevřeli skóre zápasu, když po rohu napálil Bokůvka míč z voleje mezi tři tyče, ale Hampel střelu za svá záda nepustil.

Další příležitost si vytvořili domácí. Po průniku z kraje hřiště a přesným centrem Němce se dostal do zakončení Bartozel, ale ani on skóre zápasu neotevřel. Ve 31. minutě se k trestnému kopu postavil Swiech, jeho střela jen těsně minula hostující bránu.

Poté předvedli krásnou kombinaci Uvíra s Bartozelem, ale střelu Bartozela hostující brankář nohou vyrazil. Poslední akce prvního poločasu patřila hostům, Žídek ztratil míč, soupeř šel do rychlého protiútoku a akci zakončil střelou, se kterou si Hampel nadvakrát poradil.

V druhém poločase přišla první vážnější akce až v 54. minutě, kdy Swiech kopl roh na přední tyč, tam naběhl Lokša a hlavičkou otevřel skóre zápasu na 1:0. Soupeř mohl po chvíli vyrovnat, ale střela jednoho z určických hráčů minula jen těsně šibenici opavské brány.

V 83. minutě přišla nádherná ulička Ficka mezi obránce Lokšovi, ten ale lobem přes brankaře trefil tyč. Za další dvě minuty měl Lokša další šanci, ale obhození brankáře nevyšlo a střela minula bránu. V 85. minutě Bartozel předložil míč Gebauerovi a ten zamířil přesně – 2:0.

Poslední šanci zápasu měli hosté, když v 89. minutě se jeden z nich řítil sám na brankáře, ale jeho rána mířila vysoko nad bránu.

Foto z upršeného dopoledne

Ohlasy trenérů

Jan Hruška (trenér SFC Opava B):

Výborné utkání s výborným soupeřem. Zvlášť v prvním poločase vynikaly Určice dokonale organizovanou obranou, přes kterou jsme se nedokázali dostávat a tak soupeř útočil a byl pro nás nebezpečný.

Zápasu pak ještě více prospěla první branka, po které soupeř hru otevřel, zatlačil nás do defenzívy, ale o to více jsme přecházeli do rychlých protiútoků a jeden jsme využili a navýšili skóre. Soupeř už pak neměl sílu zápas zvrátit.

Utkání jsme zvládli v obou fázích hry. Musím kluky pochválit a vyzdvihnout výkon Michala Hrabiny, dle mého názoru nejlepšího hráče na hřišti.