oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka prohrávala ve Frýdku 0:2, nakonec ale slavila výhru

02.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Opavští dorostenci do 16 let odehráli o víkendu zajímavý zápas na půdě Frýdku-Místku. Kvůli nezvládnutém úvodu utkání sice prohrávali už 0:2, ale výborným výkonem ve druhém poločase nepříznivé skóre otočili a na půdě Valcířů zvítězili v poměru 4:3.
4.kolo, sobota 31.8.2013, 12:00
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
3:4
SFC Opava SFC Opava
 
Kubný – Palaček,Keller,Šafrán,Hájek – Mička,Vrána(65. Rychlý) – Falhar (30. Lichý), Nestroj (30. Tomaško), Mako (60. Fojtík) – Barteska (74. Stuchlík).
 
Branky Opavy: 44. z pen. Keller, 52. Vrána, 62. Fojtík, 78. Mička.

Vstup do zápasu byl ze strany Opavy špatný. Domácí byli lepší a agresivně, z čehož vytěžili dvě branky v úvodu zápasu.

Ty však paradoxně pomohly spíše Slezskému FC. Zhruba od 20. minuty začali Opavští svého soupeře přehrávat a byli lepším celkem, do konce prvního poločasu se však gólově neprosadili.

Krátce po změně stran byla ve prospěch hostů za faul na Maka nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil kapitán Keller. Osm minut nato už bylo po gólu Vrány srovnáno na 2:2.

Frýdek-Místek se sice ještě jednou dostal do vedení a to trefou z 56. minuty, ale to bylo z jeho strany vše. Poté už dění na hřišti zcela ovládal SFC.

Po hodině hry zápas podruhé vyrovnal Fojtík a dvě minuty před koncem strhl vítězství na stranu Opavy dobře hrající Mička.

Ohlasy trenérů

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U16):

Utkání bylo velice zajímavé a pro naše mladé hráče také poučné. Sami se přesvědčili, že vlažný přístup se nevyplácí. Vstup do zápasu byl totiž z naší strany hodně špatný až lajdácký.

Důležité je, že změnou přístupu po nevydařeném začátku dokázali zápas otočit a radovat se ze tří bodů.