oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva v závěru inkasovala a z Hranic veze bod

08.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté rezervy Slezského FC Opava v sobotním zápase remizovali na hřišti Hranic. Domácí sice od 19. minuty vedli díky gólu Kušnera, Opavští ale stihli ještě do konce první půle skóre otočit po trefách Uvíry a Němce. Po změně stran zahodila Opava několik šancí a Hranice trestaly vyrovnáním na 2:2 pár minut před koncem.
5., sobota 7.9.2013, 16:30
Hranice Hranice
2:2
SFC Opava B SFC Opava B
 
Minarčík – Pomp (59. Bořucký), Hoza, Horka (59. Kužel), Palkovič (88. Drexler) – Demel, Žídek (46. Ficek), Bartozel, Němec (79. Kuzník) – Gebauer, Uvíra.
 
Branky: 19. a 82. Kušner – 38. Uvíra, 44. Němec.

V úvodu zápasu se do prvního náznaku šance probil Uvíra, ale jeho střela levačkou šla vedle. V 19. minutě se do vedení dostaly Hranice. Jeden z domácích hráčů obešel Palkoviče a jeho nepřesnou střelu před brankou dobíhající Kušner dorazil do sítě. Srovnat se málem povedlo Němcovi, jenže ten svou technickou střelou trefil spojnici břevna a tyče.

Po půlhodině hry se v další šanci ocitli fotbalisté Hranic, když z trestného kopu z osmnácti metrů jen o pár centimetrů minuli hostující svatyni. Následně však Hoza vysunul kolmicí Uvíru a ten střelou kolem gólmana vyrovnal. Neuběhly ani tři minuty a rezerva Slezského FC vývoj zápasu otočila. Bartozel zatáhl míč po pravé straně, odcentroval na Uvíru, který míč pustil za sebe na Němce a ten střelou do protipohybu otočil skóre – 1:2.

Poté se ještě nůžkami snažil prosadit Bartozel, ale jeho střela šla mimo branku. Po změně stran si domácí vytvořili menší tlak před opavskou brankou, obětavě bránící Slezané jej však přečkali bez úhony. Po rohu Hranic pak zazvonilo břevno Minarčíkovy svatyně a následnou dorážku soupeře zblokoval Kužel.

O pár minut později vyslal Ficek do gólové šance Gebauera, ale domácí brankář včasným vyběhnutím příležitost zlikvidoval. V další velké příležitosti se ocitl Němec, gólman však jeho ránu vyrazil. V 82. minutě propadl do opavského vápna centr a Kušner hlavou z pětky vyrovnal na konečných 2:2. Tentýž hráč mohl v samém závěru hlavou ještě zařídit domácím tři body, jenže tentokrát přesný nebyl, takže se body dělily.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

Sehráli jsme dobré utkání, po vedoucím gólu soupeře jsme nesložili zbraně. Naopak jsme byli mnohem aktivnější a otočili jsme zápas ještě do poločasu v náš prospěch. Na začátku druhé půle nás domácí přitlačili, my jsme přečkali jejich nápor a sami jsme vyráželi do rychlých brejků. Bohužel jsme šance zahodili a soupeř nás potrestal vyrovnávacím golem.