oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko si poradilo také se Slavičínem a jde na třetí místo

11.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC je ve formě. Svěřenci trenéra Jana Hrušky staršího na hřišti za koupalištěm zvítězili nad Slavičínem 3:1, a připsali si třetí vítězství v letošním ročníku divize. Jako jediný tým soutěže zatím béčko Opavy neprohrálo a díky výhře se posunulo na třetí příčku tabulky.
15.kolo, středa 11.9.2013, 17:00
SFC Opava B SFC Opava B
3:1
Slavičín Slavičín
Minarčík – Palkovič, Hoza, Horka, Kužel – Pomp (81. Bořucký), Binar (46. Žídek), Skřehot (46. Hrabina), Němec – Uvíra (61. Gebauer), Lokša (46. Jurečka).
 
Talčík – Kocián, Zavadil, T. Švach, Mezírka – Jaroš, P. Švach, Kalus, Matůš, Ruskovský – Macek (78. Otépka).
 
Branky: 38. Lokša, 74. Jurečka, 90. Gebauer – 60. z pen. P. Švach. Rozhodčí: Vítek – Mojžíš, Bureš. ŽK: Binar, Lokša, Jurečka (OPA).

Do utkání měli lepší vstup hosté a do první vážnější šance se probil Ruskovský, ale pálil mimo. Osmělila se ovšem i opavská rezerva. Nejprve Němec poslal míč z pětky trestuhodně nad branku a poté tvrdě vypálil Lokša. Hostující brankář však jeho střelu vyrazil a Pompův následný centr zablokovala obrana Slavičína.

Slezané s postupem času získávali na hřišti převahu a po narážečce Uvíry se Skřehotem střílel druhý jmenovaný nepřesně. Neuspěl ani Lokša po Binarově vysunutí. Po půlhodině hry zahrozili opět hosté. Sám před Minarčíkem zůstal volný Macek, ale ani nadvakrát nedokázal Minarčíka překonat. Ten balon následně vyrazil k Palkovičovi, který jej odkopl do bezpečí.

Ve 38. minutě explodovala opavská lavička nadšením. Domácí výběr podnikl rychlé přečíslení tři na dva, Binar poslal krásnou přihrávkou do úniku Lokšu, jenž elegantním obloučkem zařídil svému týmu vedení. Agilní Lokša poté ještě z rohu vápna mířil pod břevno, ale gólman Talčík jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče.

V úvodu druhé půle Slavičín opavské béčko zatlačil, nicméně kombinace Ruskovský – P. Švach skončila pouze nepřesnou střelou hostujícího kapitána. V 59. minutě Ruskovský upadl ve vápně a kopala se sporná penalta. K ní se postavil P. Švach, který dal svým dloubákem vzpomenout na Panenkův vršovický dloubák, a vyrovnal.

Následně zaúřadovali Opavští. Po rychlém protiútoku unikl po pravé straně Gebauer, poslal míč dopředu na Jurečku, který se prosmýkl kolem obránce, chladnokrevně prostřelil Talčíka a Slezané znovu vedli. Následně mohli hosté srovnat, když z dobré pozice hlavičkoval Matůš, opavskou branku však netrefil. Pak ještě Ruskovský nabil Otépkovi, ale jeho rána z třiadvaceti metrů minula o pár centimetrů levou tyč Minarčíkovy svatyně.

Definitivní klid do řad rezervy Slezského FC přinesla až akce v nastaveném čase, kdy Horka potáhl míč středem hřiště, přihrál jej napravo Gebauerovi a jeho parádní lob skončil až v síti – 3:1. Vzápětí sudí ukončil zápas, a béčko SFC si tak připsalo třetí vítězství v sezoně a jako jediný tým divize ještě neprohrálo.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B): Cesta za vítězstvím nebyla v žádném případě jednoduchá. Smekám před soupeřem, který tady předvedl vynikající výkon. Jak směrem dozadu, tak směrem dopředu. V každé situaci byl nebezpečný, hrozil centry ze stran. Musím klukům poděkovat za to, jakým způsobem utkání odmakali.