oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost zabral a z Liberce veze bod

15.09.2013, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
L I B E R E C - Opavští starší dorostenci v desátém kole remizovali s libereckým Slovanem 2:2. Fotbalisté Slezského FC v zápase dvakrát vedli, přesto se jim zápas do vítězného konce nepodařilo dotáhnout. O branky Opavy se postarali Janetzký s Lavrovičem.
10.kolo, sobota 14.9.2013, 10:15
Liberec Liberec
2:2
SFC Opava SFC Opava
Kubát – Čuřík (84. Šustr), Linhart, Janků, Otta – Ondráček, Kastelovič – Kaiser, Řehák (40. Barac), Chlumecký (53. Jakimič) – Polívka (68. Bednář).
 
Lasák – Zagol, Macíček, Oberherr, Janetzký – Seibert, Večerek, Rolný, Machuča, Lavrovič – Kubalák (74. Petzuch).
 
Branky: 43. Chlumecký, 55. Kaiser – 30. Janetzký, 51. Lavrovič. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Linhart. ŽK: Řehák, Linhart, Kubát (LIB). Diváci: 80.
První velikou šanci sobotního klání měl na noze domácí Kaiser, z malého vápna ovšem přestřelil opavskou bránu. Odpověd Slezského FC nenechala na sebe dlouho čekat. Ve 22. minutě se dostal po centru Seiberta do zakončení Machuča, ale těsně minul.

Po půl hodině zápasu padla první branka tohoto utkání a zasloužili se o ni fotbalisté ze slezské metropole. Z hranice šestnáctky se do míče opřel Janetzký a ten skončil až za zády Kubáta. Opavští si však své vedení dlouho neužili, těsně před pauzou se totiž ránou z první prosadil Chlumecký. To však nebylo z liberecké strany vše. Ve 44. minutě napálil Kastelovič břevno Lasákovy svatyně. Po první půli tedy platil nerozhodný stav 1:1.

Po pěti minutách druhého poločasu se opavští opět dostali do vedení, když pokutový kop proměnil Stanislav Lavrovič. Příznivé skóre jim ale vydrželo pouhé čtyři minuty. To se totiž do gólové listiny zapsal přesnou ránou domácí Kaiser a srovnal tak na 2:2.

Fotbalisté Slezského FC přesto mohli odjet ze severních Čech s plným bodovým ziskem. V závěru utkání se totiž ve dvou velkých šancích objevil Machuča. Nejprve však trefil ze standartní situace tyč branky Slovanu a následně ho v samostatném úniku vychytal Kubát. Oba týmy si tak nakonec do tabulky připsaly po jednom bodu.