oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská rezerva poprvé v sezoně padla, nestačila na Petrovice

15.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC Opava poprvé v letošním divizním ročníku poprvé prohrála. Přitom zápas s Petrovicemi měli Opavští dobře rozehraný, když po brance Gebauera vedli. Hosté ale ještě do konce první půle vyrovnali, po změně stran uštědřili Opavě lekci z produktivity a přidali další tři branky.
6.kolo, neděle 15.9.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
1:4
Petrovice Petrovice
Minarčík –Pomp, Hoza, Hrabina (64. Drexler), Palkovič – Uvíra (80. Bořucký), Horka (86. Černohorský), Bartozel, Kužel – Demel (70. Mrůzek), Gebauer.
 
 
Branka Opavy: 22. Gebauer.

Začátek utkání zcela patřil opavské rezervě. Do první šance se probil Gebauer, který po centru Kužela hlavičkoval těsně vedle. Následně se do zakončení prodral také Bartozel, ale ani on nemířil přesně. Po dvaceti minutách Gebauer dokázal obejít hostujícího brankáře, jenže střelu opavského útočníka z ostrého úhlu vytěsnil jeden z petrovických obránců na roh.

Agilní Gebauer se prosadil ve 22. minutě, kdy dorazil za záda hostujícího brankáře střelu Hrabiny a poslal Opavu do vedení.

Následně se ozvaly také Petrovice, kdy musel zakročit gólman Minarčík a Palkovič odkopl míč na roh. Po půlhodině hry bylo srovnáno, kdy centr jednoho z hostujících fotbalistů nešťastně tečoval do vlastní branky Hoza.

V úvodu druhého poločasu přišel centr na zadní tyč Minarčíkovy svatyně a po následném souboji skončil míč k údivu všech v síti – 1:2. Po centru Pompa se dostal do šance Demel, ale jeho střela byla zblokována. V 63. minutě hosté udeřili nádhernou střelou z pětadvaceti metrů, proti které neměl Minarčík nárok, potřetí.

Krátce nato orazítkoval Pomp břevno, ale Petrovičtí přidali z dalšího brejku čtvrtý gól – 1:4. Opavští v závěru tlačili, Bartozelovu hlavičku však po nabídce Palkoviče vytěsnil gólman hostů na roh. Hosté se ještě dostali do další zajímavé příležitosti, ale Hoza na brankové čáře zachránil opavskou rezervu od bůra. Béčko Slezského FC tak poprvé v sezoně prohrálo.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

Zápas nám vůbec nevyšel, přitom v první půli bylo zřejmé, jaký respekt z nás soupeř má. Dali jsme gól a měli převahu. Po vlastní brance se však situace obrátila a rázem jsme tahali za kratší konec my.

Nic nám nevycházelo, vázla kombinace, nedostávali jsme se do zakončení. Soupeř nám uštědřil lekci z produktivity. Musíme pracovat dál, snad bude toto utkání pro náš mladý tým velkou zkušeností do budoucna.