oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Hráči U13 se proti Sigmě snažili, nakonec ale odjeli s debaklem

16.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Na hřiště olomoucké Sigmy zamířila také třináctka Slezského FC. Ta hrála s domácím výběrem v prvním poločase vyrovnanou partii, ale nedařilo se jí v koncovce. Po změně stran hosté odpadli a nakonec prohráli vysoko 4:21.
6.kolo, neděle 15.9.2013, 15:00
Olomouc Olomouc
21:4
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava I.: Ondráček – Ščudla, Krajíček, Dušek, Gorčica, Rother, Hartmann, Návrat, Němčík. Sestava II. Šidlák – Buga, Rolný, Tománek, Stuchlík, Celta, Matějíček, Janjuš, Schlischka.
 
Branky Opavy: Ščudla 2, Stuchlík 2.

Ohlasy trenérů

Martin Kotala (trenér SFC Opava U13):

Hned od první minuty utkání se hrálo ve vysokém tempu a nasazení. Kluci byli schopni, především I. sestava, oplácet domácím jejich rychlé a nebezpečné protiútoky stejným počtem vyložených šancí na naší straně, ovšem výsledný efekt v podobě proměňování takových příležitostí byl o poznání horší než u domácích a proto také první poločas skončil celkově rozdílem pěti branek.

Ve druhém poločase domácí hráli se stejným nasazením a kvalitním pohybem, jako v tom prvním poločase, což se o nás již nedalo tvrdit a spousta kluků nebyla schopna se zapojovat, doplňovat své spoluhráče v útočné fázi a po ztrátě míče rychle a důrazně přistupovat k soupeři, jit do mini osobního vítězného souboje a tím do zisku míče. To vše vedlo k tomu, že soupeř držel míč, měl více ze hry a více brankových příležitostí, než my, které i přes velmi kvalitní výkony obou našich brankářů, kteří v mnoha situacích prokázali svou kvalitu, dokázali využit.

V poslední patnáctiminutovce už kluci nebyli schopni pokrývat hráče v předbrankovém prostoru, kde soupeř odražené a vyražené míče bez problému zakončoval do naši branky a tím hodně narostl počet obdržených branek.

Jsem si vědom, že je neustále co zlepšovat, ale rovněž vím, že máme svou kvalitu, kterou v tak kvalitním zápase musí každý hráč potvrdit a prokázat na hřišti, což se však některým nepovedlo. Je to pro nás další zkušenost a pokud se chceme posunout dále, tak ji musíme využít k dalšímu zlepšení a zkvalitnění.