oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka po velkém boji padla na půdě Olomouce

18.09.2013, autor Redakce
O P A V A - V 8. kole MSDL zajížděla opavská sedmnáctka do Olomouce. Utkání bylo otevřené až do konce, kdy v závěru měli mladí Opavané na svých kopačkách dvě příležitosti na vyrovnání. Nakonec však Slezský FC na vyrovnání nedosáhl.
6.kolo, neděle 15.9.2013, 10:15
Olomouc Olomouc
2:1
SFC Opava SFC Opava
 
Muczka – Vitoul (62. Kolísek), Tesařík, Keller, M. Helebrand – Seidler, Večerek (57. Kuzník) – Rybenský (73. Mako), Berger, Petzuch – Adamovský.
 
Branka Opavy: Petzuch.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Proti soupeři jako je Sigma Olomouc je důležité být ve hře patřičně agresivní, nedávat hráčům soupeře prostor ke kombinaci a samozřejmě být maximálně produktivní. To se nám ale dnes nedařilo. Naše hra byla až na vyjímky mdlá a bez jiskry.

Pravdou však je, že i přes to jsme si vytvořili dost brankových příležitostí. Bohužel, vytěžili jsme z nich pouze jednu branku. V naší hře chybí větší dynamika v podobě rychlejší práci s míčem, větším pohybu bez míče, důrazu, agresivitě a prosazení se ve hře jeden na jednoho. Kluci si musí uvědomit, že nároky na ně budou v těchto činnostech v blízké budoucnosti v kategorii staršího dorostu daleko větší a jiná cesta než mít snahu se v nich zlepšovat, není.