oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko prohrálo v Novém Jičíně, doplatilo na špatnou koncovku

22.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC v sobotu zajížděla na půdu Nového Jičína, kde ji čekal další divizní zápas. Ve vyrovnaném a na šance bohatém utkání se nakonec z vítězství radovali domácí, kteří vyhráli díky jedinému gólu Smolarčíka 1:0.
7.kolo, sobota 21.9.2013, 16:00
Nový Jičín Nový Jičín
1:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Minarčík – Pomp, Hoza, Hrabina, Kužel – Demel, Horka (78. Drexler), Binar, Němec – Mrůzek (46. Žídek), Gebauer.
 
Branka: 50. Smolarčík.
Diváci: 83

Nový Jičín začal pěkně od podlahy a Hrabina musel ze dvou nebezpečných situací před brankou odvracet míč pryč. Až pak se do první šance dostala Opava. Binar z trestného kopu nahrál volnému Němci, ale ten v čisté gólovce promáchl.

Následně Minarčík musel zasahovat proti střele jednoho z domácích a následná dorážka z hlavičky opavského soupeře šla mimo. Následně aktivní Binar našel v dobré pozici Mrůzka, ale ten z dobré pozice domácí branku minul a Hozova hlavička mířila jen doprostřed novojičínské svatyně.

Po půlhodině hry našel Gebauer před prázdnou brankou nikým nehlídaného Němce, ten však podobně jako v úvodu zápasu míč netrefil. Rohový kop Binara se následně snažil hlavou usměrnit Hrabina, ale jeho pokus byl tečován vedle. V závěru první půle ještě Horka prostrčil míč na Gebauera, ale ani ten nezamířil přesně.

Na začátku druhého poločasu se do ofenzivy podívali také domácí fotbalisté a hned z prvního mráčku zapršelo. Po rohu Novojičínských vznikla před brankou Minarčíka skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval domácí forvard Smolarčík a ranou k tyči, na kterou si opavský gólman sáhl, poslal svůj tým do vedení.

Domácím vlil gól do žil hodně energie a po hodině hry musel přelobovaného Minarčíka zachraňovat na brankové čáře pohotovým odkopem Kužel. Velkou šanci na vyrovnání měl Demel, ale z osmi metrů napálil balon do břevna. V závěru se ještě zkusili prosadit Binar s Gebauerem, jejich střely však byly zblokovány, a tak Opavští na body nedosáhli.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

Jsem velmi spokojen s herním projevem, ne však s výsledkem. Díky výbornému přechodu z obrany do útoku jsme si vytvořili spoustu příležitostí, ale naší slabinou byla koncovka. Zápasu by spíš slušelo skóre 3:3, protože i soupeř měl šance. Domácí ale dokázali využít jednoho našeho zaváhání, a tak si vítězství zřejmě zasloužili.