oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost opět padl, doma nestačil na Jihlavu

24.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Devatenáctka Slezského FC Opava o víkendu opět padla. Na svém hřišti se utkala s jihlavskou Vysočinou, a i když díky Machučově brance vedla, nakonec odešla poražena rozdílem tří branek.
11.kolo, sobota 21.9.2013, 12:00
SFC Opava SFC Opava
2:5
Jihlava Jihlava
Lasák – M. Zagol, Oberherr (61. Šemro), Macíček, Janetzký – Pavlíček, Rolný – Seibert, Machuča, Lavrovič (32. Mezera) (46. Mlčoch) – P. Zagol.
 
 
Branky Opavy: 20. Machuča, 65. Šemro.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba (trenér SFC Opava U19):

Dobrý vstup do utkání jsme potvrdilí brankou ve 20. minutě, kdy po krásné akci a přihrávce skóroval Machuča. Bohužel jsme vedení ztratili po dvou minutách, kdy hloupě fauloval M. Zagol a po přímém kopu zahrál v pokutovém území náš hráč rukou a soupeř vyrovnal z penalty.

My jsme mohli hned nato znovu vést, ale šanci jsme neproměnili. Do konce poločasu byl soupeř lepší a po nedůrazu našich obránců jsme inkasovali ve 38 minutě podruhé.

Vstup do druhého poločasu nám nevyšel a soupeř dal v 60. minutě třetí gól po dorážce, kdy přestal hrát Oberherr. Pak jsme přeskupili sestavu a po pěti minutách snížili na 2:3 zásluhou Šemra. Bohužel o tři minuty později soupeř opět vedl o dva góly. Před velkým vápnem hloupě fauloval Pavlíček a Lasák pustil laciný gól z přímého volného kopu.

Do konce jsme se snažili o zvrat v utkání, ale soupeř nám nedovolil nic. Naopak po další fatální chybě Mlčocha jsme v nastaveném čase inkasovali popáté. Naše výkony jsou podobné těm před rokem, kdy inkasujeme hodně branek. Také se nám nedaří díky zraněním a nemocem podržet aspoň dvě utkání stejnou sestavu.

Bohužel jako loni i teď nemají všichni hráči odpovědnost k tréninkovému procesu a tím pádem trpí naše hra v zápasech. S trenérem Pálem jsme znepokojeni jak se hráči staví k tréninkům a tím pádem ke klubu. Hrají nejvyšší soutěž mládeže v Česku, ale trénují jako v okrese.