oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Reprezentace do 19 let v modelovém utkání rozstřílela výběr SFC

26.09.2013, autor Daniel Bartonec
OPAVA - Kombinované mužstvo A týmu a rezervy Slezského FC nestačilo na reprezentační mladíky vedené koučem Koubkem. Mladí reprezentanti byli po většinu zápasu aktivnějším celkem a po zásluze zvítězili.
přát., čtvrtek 26.9.2013, 17:00
SFC Opava SFC Opava
1:5
Repre U19 Repre U19
Minarčík - Hoza, Drexler, Pomp, Binar, Kužel, Hrabina, Černohorský, Neubert, Swiech, Uvíra. (střídali: Pflegr, Mrůzek, Demel, Žídek, Gebauer, Palkovič)
 
Staněk - Souček, Prosek, Buchvaldek, Čavoš, Sodoma, Záviška, Kadavý, Bederka, Matějů, Mysliveček. (střídali: Krásný, Tregler, Pedro, Maršálek, Banovec, Nečas, Kalvach, Junek, Kurušta, Vichta)
 
Branky: 37. Hrabina - 43. Mysliveček, 45. Buchvaldek, 64. Nečas, 66. Kurušta, 80. Kurušta. Rozhodčí: Proske - Kotík, Wilczek.
Úvodní minuty tohoto střetnutí nabídly vyrovnanou podívanou. S rostoucím časem ovšem začínali přebírat iniciativu Koubkovi svěřenci. Ve 20. minutě se dostal do dobré příležitosti po přihrávce Myslivečka Buchvaldek, ale trefil jen před sebou stojícího protihráče. O minutu později připravil další šanci českého výběru opět agilní Mysliveček, ale Minarčík v opavské brance si dokázal s hlavičkou Závišky poradit.

Ve 27. minutě jsme byli svědky první větší příležitosti. Sodomu však po přihrávce Myslivečka vychytal pohotovým zákrokem Minarčík. Opava kontrovala o tři minuty později. Individuální akci však Neubert zakončil jen do rukavic připraveného Staňka.

První branka dnešního zápasu padla ve 37. minutě. Binar načechral míč do vápna, kde nejvýše vyskočil domácí stoper Hrabina a hlavičkou k tyči poslal opavské fotbalisty do vedení. Náskok Slezského FC ovšem nemusel mít dlouhého trvání, těsně před pauzou totiž pálil z hranice penaltového puntíku těsně nad Sodoma. To, co se nepovedlo českému útočníkovi, se však o pár chvil později podařilo Myslivečkovi. Ten využil chyby Pompa a pohodlně do protipohybu Minarčíka skóroval.

To však nebylo ze strany české reprezentace vše. V nastaveném čase první půle využil rychlý brejk Koubkovy družiny Buchvaldek, který využil precizní přihrávku Sodomy. Do šaten tak odcházeli s jednobrankovým náskokem čeští fotbalisté.

Na začátku druhé půle se blýsknul povedenou individuální akcí opavský útočník Uvíra. Po drzém průniku předložil míč Mrůzkovi, jeho pumelice ovšem nezamířila mezi tři tyče. V 53. minutě se málem znovu měnilo skóre. Po přiťuknutí Nečase ale pálil pouze nad bránu Kurušta.

V 64. minutě se čeští mladíci prosadili potřetí. Minelu Palkoviče využil přesně umístěnou ránou Nečas. Za další dvě minuty již Koubkova družina vedla o tři góly, to se do střelecké listiny zapsal pohotovou střelou Kurušta.

Čeští mladící i nadále chrlili aktivitou. V 73. minutě natáhl k dalekonosné pumelici Kalvach, zamířil však těsně nad Minarčíkovu svatyni. Za chvíli se po přihrávce Treglera ocitl v další šanci českého výběru Záviška, ale pálil jen do připraveného opavského brankáře. Deset minut před koncem se podruhé v zápase střelecky prosadil Kurušta a stanovil konečné skóre 5:1 pro výběr vedený koučem Koubkem.