oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Ve středu padl mladší dorost ve Zlíně

27.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Po vítězství nad Kroměříží zajížděla opavská sedmnáctka na půdu Zlína. Tam ale nepřevedla nikterak oslnivý výkon a prohrála 1:5.
17.kolo, středa 25.9.2013, 14:00
Zlín Zlín
5:1
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Kolísek (60. Tesařík), Keller, M. Helebrand, Vitoul (75. Said Sámir) – Seidler (66. A. Helebrand), Večerek – Rybenský, Berger, Petzuch – Adamovský
 
Branky Opavy: Berger.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Po většinu času jsme v utkání tahali za kratší konec provazu. Soupeř sice byl o něco lepší v individuálním provedení herních činností, ale hlavní rozdíl byl v řešení herních situací, které rozhodují o výsledku. Zlínští hráči uměli lépe řešit finální fázi, ve které jsme my naopak zklamali.

Vypracovali jsme si také slibné příležitosti, ale jsme v nich málo chytří, pohotoví nebo naopak zbrklí. Velký rozdíl mezi oběma mužstvy byl také v bránění těchto situací. Když k tomu připočteme hrubé individuální chyby, kterých jsme se dopustili při obdržených brankách, nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek.

Nejvíce nás mrzí, že se těmto činnostem dostatečně věnujeme na tréninku, ale v utkáních nevidíme zlepšení. Chlapci si také musí uvědomit, že fotbal je kolektivní sport, a pokud nebude na hřišti jedenáct bojovníků, kteří jsou ochotni v zápase pracovat s maximálním úsilím, své schopnosti a dovednosti odevzdávat ve prospěch mužstva, nemohou pomýšlet na dobrou hru a výsledek.

V neděli nás čeká lídr soutěže Jihlava, která určitě prověří zda tyto naše věty padly na úrodnou půdu.