oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost poprvé zvítězil, tři body si odvezl z Karviné

30.09.2013, autor Redakce
O P A V A - Starší dorostenci Slezského FC prolomili dlouhou sérii neúspěchů a poprvé v letošní sezoně vyhráli. V sobotu svěřenci kouče Vladimíra Skalby zvítězili na půdě Karviné díky brance Pavla Zagola v závěru utkání.
12.kolo, sobota 28.9.2013, 10:30
Karviná Karviná
0:1
SFC Opava SFC Opava
Pecha – Leibl, Wenglorz, Wowra, Jadamík – Uher, Siekiera (51. Molnári), Duda (51. Koziol, 83. Plewa), Puchel (59. Kalous) – Moskál (61. Puškáč), Kurušta.
 
Lasák – M. Zagol, Oberherr, Macíček, Janetzký – Seibert (23. Košár) (90. Kučerák), Pavlíček, Rolný, Machuča – Petzuch, P. Zagol (86. Kubalák).
 
Branka: 80. P. Zagol. Rozhodčí: Adámková – Hájek, Čecháček. ŽK: M. Zagol (OPA).

Opavští zahájili utkání aktivně, ale jen po šestnáctku. V té kralovala pozorná obrana Karviné, která starším dorostencům z Opavy žádnou šanci neposkytla. Naopak po deseti minutách mohli jít do vedení domácí, když Puchel centrem zleva našel Kuruštu, ale ten byl tísněn jedním z opavských beků a ze slibné pozice dokonce ani nevystřelil.

Na druhé straně se odhodlal k ráně ze střední vzdálenosti hostující Machuča, na brankáře Pechu však nevyzrál. Krátce nato stáli při domácím výběru všichni svatí, když po velkém závaru před Pechovou svatyní odkopli Karvinští míč z vápna až na několikátý pokus. První poločas tak skončil bez branek.

Po změně stran se do vynikající pozice dostal P. Zagol, uvolnil se ve vápně, ale tváří v tvář Pechovi poslal míč trestuhodně jen do boční sítě. V těch chvílích žluto-modrá eskadra svého soupeře mačkala a domácí mohli děkovat Pechovi, který svůj tým při několika dalších příležitostech SFC výrazně podržel.

V 80. minutě to přišlo, ve skrumáži v karvinské šestnáctce se nejlépe zorientoval Pavel Zagol a střelou kolem Pechy otevřel skóre zápasu. Domácí se v závěru snažili o vyrovnání, ale jejich nákopy nikam nevedly, a tak mohl starší dorost Slezského FC slavit první vítězství v sezoně.