oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva porazila Lískovec rozdílem třídy

03.10.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC v týdnu změřila síly s Lískovcem a jednoznačně zvítězila. V první půli poslal Opavu do vedení gólem z penalty Neubert a po změně stran přidali další branky Gebauer s Jurečkou.
8.kolo, úterý 1.10.2013, 16:00
SFC Opava B SFC Opava B
3:0
Lískovec Lískovec
Květon – Pomp, Michal Hrabina, Hoza, Swiech – Uvíra (46. Demel), Horka, Binar, Němec (46. Bartozel) – Neubert (46. Gebauer), Jurečka.
 
 
Branky: 34. z pen. Neubert, 47. Gebauer, 66. Jurečka.
Diváci: 96

Úvod zápasu toho mnoho zajímavého nepřinesl. Za zmínku stojí snad jen střela Lukáše po rychlé otočce v opavské šestnáctce. Míč však skončil vysoko nad. Prvního gólu se necelá stovka diváků dočkala po půlhodině hry. Hostující Juřica fauloval Uvíru a kopala se penalta. K té se postavil vysoký útočník Neubert a otevřel skóre zápasu.

Opavské rezervě se skvěle povedl vstup do druhé půle. Ve 47. minutě nabral rychlost Gebauer, upláchl obráncům Lískovce a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Hosté byli nuceni otevřít hru a béčko Slezského FC se dostalo k vítané možnosti rychlých protitútoků.

Po hodině hry navíc dostal po centru zkraje míč ideálně na hlavu Jurečka a mladý forvard mířil přesně – 3:0. Lískovci se po třetí inkasované brance sesypala hra jako domeček z karet, a i když se tímto dostali domácí do řady dalších šancí, Hlaváč už za svá záda další gól nepustil.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

Chyběl mi důraz v osobních soubojích, nezachytávali jsme odražené míče, čehož soupeř využíval. Po naší druhé brance ale hosté otevřeli hru a my mohli začít chodit do brejků. Ve druhé půli jsme hráli opravdu dobře, což se ve finále promítlo i do výsledku.