oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Skvělý obrat v závěru přinesl opavské rezervě výhru v Přerově

07.10.2013, autor Redakce
P Ř E R O V – Divizní rezerva Slezského FC bojovala v sobotu na hřišti Přerova, kde se dlouho čekalo na gól. Úvodní branku vstřelili v závěru zápasu domácí, ale krátce nato vyrovnal Horka a v poslední minutě strhl vítězství na stranu Opavy uzdravený dlouhán Martin Neubert.
9.kolo, sobota 5.10.2013, 15:30
Přerov Přerov
1:2
SFC Opava B SFC Opava B
 
Květon – Pomp, Horka, Kužel, Palkovič (70. Mrůzek) – Uvíra, Žídek, Binar, Němec – Neubert, Gebauer.
 
Branky: 80. Bernard – 83. Horka, 90. Neubert.

V Přerově se začalo pěkně od podlahy a domácí se už po třech minutách dostali do první vážnější příležitosti. Květon však byl na čáře připraven a střelu kryl. Na druhé straně vypálil z trestného kopu Binar, ale domácí gólman jeho ránu vytěsnil mimo tyče.

Následně se do velké gólovky dostali hosté. Po prostrčení Neuberta střílel Gebauer, jenže jeho střelu vyrazil domácí gólman k nohám Němce, ale jeho dorážka byla zblokována na roh. Opavští byli v tu dobu nebezpečnější, ale přesný centr Pompa nevyužil Neubert, který hlavou těsně minul horní růžek přerovské svatyně.

Po změně stran podnikli domácí rychlý brejk, ale na jeho konci byla střela pouze do boční sítě. Po hodině hry posadil Binar míč na hlavu Neuberta, ten však pálil vedle, a tak udeřilo na druhé straně. Běžela 80. minuta, když tři chyby Slezanů v rozehrávce hned za sebou vyústili ve faul. Míč si při trestném kopu připravil Bernard a z třiadvaceti metrů střelou přes zeď otevřel skóre zápasu.

Opavská odpověď přišla hned za tři minuty. Přímý kop Binara domácí odvrátili na hranici pokutového území, kde se do míče opřel Horka a křižnou střelou k tyči vyrovnal. Béčko Slezského FC tlačilo a v 89. minutě si Horka všiml vysunutého gólmana a chytrým lobem se jej snažil přehodit. Domácí gólman míč s obtížemi chytil, a tak se kýženého druhého gólu dočkali Opavští až o minutu později. Binar vysunul nádhernou ulicí Gebauera, který sice v gólovce selhal, ale jeho zaváhání napravil dobíhající Neubert, jenž dorazil míč do prázdné branky – 1:2.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška (trenér SFC Opava B):

Utkání by slušela spíše remíza, ale štěstí se tentokrát přiklonilo na naši stranu. Rozhodovalo se v poslední desetiminutovce, v té jsme byli důraznější a na gól soupeře jsme odpověděli dvěma. Prvních 20 minut byl soupeř lepší, pak jsme hru vyrovnali a hrálo se spíš mezi šestnáctkami. Závěr ale patřil nám.

Opět musím smeknout před hráči, kteří ani za nepříznivého stavu nepřestali být aktivní a odměnou jsou jim tři body za vítězství. Přitom jsme dnes hráli bez několika hráčů základní sestavy, o to víc je vítězství cennější.