oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka v duelu s Třincem dvakrát vedla, nakonec má jen bod

07.10.2013, autor Redakce
O P A V A – Fotbalisté opavské šestnáctky se utkali s Třincem a ve vyrovnaném utkání se svým tabulkovým soupeřem dvakrát vedli. Ani jednou však své vedení neudrželi a kvůli dvěma inkasovaným gólům z pokutových kopů se nakonec museli smířit pouze s bodem.
9.kolo, sobota 5.10.2013, 12:15
SFC Opava SFC Opava
2:2
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
Kubný – Paláček, Šafrán, Hájek, Dluhoš – Tomáško (41. Kuzník),Mička – Mako (41. Vavrečka), Vrána, Fojtík (60. Nestroj) – Barteska (58. Tilkeridis).
 
 
Branky Opavy: Barteska z pen., Vrána.

Od začátku utkání bylo vidět, že se potkali sousedé v tabulce a zápas byl velice vyrovnaný. V první půli měli hosté trošku navrch, což bylo zapříčiněno hlavně silným větrem. Do vedení šli paradoxně hráči SFC, když se po pěkné přihrávce prodral do vápna Barteska a byl podražen. Sám faulovaný si postavil míč na značku pokutového kopu a nemýlil se – 1:0. Pouhé tři minuty nato ale rozhodčí nařídil penaltu také na druhé straně a bylo vyrovnáno.

Druhá půle byla ze strany Opavy o něco lepší a hned ve 46. minutě šli Opavští podruhé do vedení. Po rohovém kopu Mičky si na míč naběhl Vrána a zavěsil. I přes mírnou převahu domácích ve druhé půli se Slezskému FC nepodařilo dovést zápas do vítězného konce a Třinec z druhé penalty srovnal na konečných 2:2.

Ohlasy trenérů

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U16):

Utkání bylo vyrovnané, ale i přesto jsme měli na domácím trávníku zvítězit. Zejména ve druhé půli jsme k tomu příležitosti měli. Podstatné pro nás však je, že hráči k utkání nastoupili zodpovědně a na hřišti bylo vidět, že se perou o vítězství. V tomto směru nemám hráčům co vytknout.