oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská U12ka zvítězila na Valašsku, kde vstřelila deset gólů

13.10.2013, autor Redakce
V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Opavští žácci kategorie U12 zamířili v sobotu do Valašského Meziříčí, kde změřili síly se stejně starým výběrem domácích. Po první půli sice Slezané prohrávali 3:4, nakonec ale skóre otočili a zaslouženě zvítězili v poměru 10:5.
10.kolo, sobota 12.10.2013, 11:30
Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí
5:10
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava I. Müller – Hrbáč, T. Kirschner, J. Kirschner, Rolný, Jelínek, Válek, Woch, Starý, Makový. Sestava II. Baránek – Latka, Kutty, Hanel, Žídek, Novák, Gargoš, Latoň, Chudý.
 
Branky Opavy: Jelínek 3, Rolný 2, Chudý 2, Woch 2, Latoň.

Ohlasy trenérů

Radim Maloch (trenér SFC Opava U12):

V tomto zápase jsme jeli na půdu nevyzpytatelného týmu z Valašského Meziříčí, jehož výsledky naznačovaly, že nás nečeká nic lehkého. To se také potvrdilo, ovšem způsob, jakým jsme se v tomto zápase prezentovali, byl velmi dobrý.

Poločasový výsledek může mást, jelikož z pěti branek, které jsme v celém utkání obdrželi, jsme hned čtyři dostali po dlouhých nákopech domácího gólmana nebo obránce, kdy si naši obránci neporadili s vysokými míči a toho soupeř využil. Tyto zbytečné chyby v obraně se budeme snažit odstranit.

Co se ovšem týče naší hry, tak jsme dokázali vše řešit fotbalově. Neuchylovali jsme se k jednoduchým odkopům, ale vždy jsme šli do kombinace nebo hry jeden na jednoho a tato hra musela, dříve nebo později, přinést ovoce v podobě vstřelených branek.

S čím jsem velmi spokojený je, že konečně přenášíme věci naučené v tréninku do utkání. Při kvalitní práci v tréninku věřím, že se budeme dále zlepšovat a naše výkony půjdou neustále nahoru. Věřím, že výkony z posledních utkání potvrdíme také proti následujícím soupeřům, kteří nás teď čekají.