oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská rezerva válí a potřetí v řadě vyhrála. Odnesl to Brumov

14.10.2013, autor Redakce
O P A V A - Divizní béčko Slezského FC hraje ve velké formě. Zvítězilo v třetím zápase v řadě za sebou, když v nedělní dopoledne na hřišti za koupalištěm zcela zaslouženě porazilo Brumov v poměru 3:0. Svěřencům trenéra Jana Hrušky staršího patří v tabulce druhá příčka s odstupem tří bodů za lídrem z Havířova.
10.kolo, neděle 13.10.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
3:0
Brumov Brumov
Květon – Pomp (80. Pfleger), Hoza, Horka, Demel – Uvíra, Binar, Skřehot (72. Žídek), Němec (76. Kužel) – Neubert, Gebauer (86. Nagy).
 
 
Branky: 11. Neubert, 62. Pomp, 68. Gebauer.

Skóre se poprvé měnilo už po jedenácti minutách, kdy si vzal míč Neubert a přesně mířenou ranou z dvaceti metrů k tyči poprvé rozvlnil síť hostující svatyně. Následně se ozval také Brumov, když ve 21. minutě orazítkoval jeden z jeho hráčů tyč Květonovy branky.

Do dvou slibných příležitostí se vzápětí dostal Němec, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný. V závěru prvního poločasu to ještě zkusil ranou z přímého kopu přes zeď Binar, jenže mířil těsně vedle.

Na startu druhé půle byli aktivnější hosté a jeden z rychlých brejků Brumova musel na poslední chvíli hasit skluzem na roh Demel. V 59. minutě se do zajímavé šance probil Neubert, jenže hostující gólman jeho střelu vyrazil nohou. Dvě minuty nato se ocitl v čisté gólovce útočník Gebauer, ale z deseti metrů napálil míč vysoko nad.

Následně se Opavští konečně dočkali. Centr Demela propadl do hostujícího vápna a ve skrumáži se nejlépe zorientoval Pomp, jenž zvýšil na 2:0. Pak opět zahrozili Brumovští, ale proti střele jednoho z hostujících vytáhl parádní zákrok Květon. Krátce nato se hostujícímu celku podařilo skórovat z nepřímého kopu, ale protože míč nebyl nikým tečován, nemohla být jejich branka uznána.

Gebauer tak přispěchal s trestem. Hosté zahráli malou domů, brankáři míč prošel pod nohou a zmocnil se jej právě mladý forvard Slezského FC a ten balon poslal do prázdné branky. V závěru zápasu se ještě do dvou brankových šancí dostal Brumov, ale Květon dobrými zákroky udržel čisté konto.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B):

Utkání jsme zvládli s přehledem, i když nějaké chyby se vždy najdou. Vidím je v neproměňování těch nejvyloženějších šancí, jinak mohl být výsledek ještě výraznější.

Velice mne těší způsob hry, kterou předvádíme. Snažíme se o dobrou kombinaci a rychlý protiútok a soupeři tím děláme velké problémy. Naše vítězství bylo naprosto zasloužené.