oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Česká reprezentační devatenáctka si v pohodě poradila s Kyprem

17.10.2013, autor Redakce
O P A V A - Česká fotbalová reprezentace do 19 let, si ve čtvrtečním kvalifikačním zápase o postup na Mistrovství Evropy připsala tři body. Zaslouženou domácí výhru režíroval talentovaný útočník Daniel Mašek.
kval., čtvrtek 17.10.2013, 17:00
Repre U19 Repre U19
4:1
Kypr Kypr
Staněk - Simič, Souček, Bederka, Matějů - Holzer, Prosek, Čavoš (87. Kalvach), Matoušek - Mašek (77. Buchvaldek), Sodoma (64. Schick).
 
Georgiou – Loizides, Karo, Fragkeskou, Ioannou – Therapontos (81. Lillis), Djamas, Papafotis (85. Kosmas), Panayotou – Katelaris, Makris (90+5. Panayiotou).
 
Branky: 7. pen Mašek, 9. pen Mašek, 39. Matoušek, 90+4. pen Buchvaldek – 35. Makris. ŽK: Loizides, Ioannou, Therapontos, Georgiou. ČK: Djamas, Georgious. Rozhodčí: Bognar – Berettyán, Hashimov.
+11+11+11

Čeští mladíci vlétli na svého soupeře z Kypru doslova bleskově. Už po šesti minutách Matoušek nádhernou přihrávkou vyslal útočníka Maška, kterého dokázal zastavit kyperský brankář pouze za cenu pokutového kopu. Penaltu Dominik Mašek naprosto s přehledem proměnil a poslal česká lvíčata do jednogólového vedení.

Pouze o jedinou minutu později, byla hrstka diváků v Městských sadech svědky naprosto totožné situaci. Útočník Hamburku SV Dominik Mašek, postupoval zcela sám na kyperského brankáře Georgiouse, který ho jako v předešlé minutě zastavil ostrým faulem. Mašek svůj druhý pokutový kop opět mazácky proměnil.

Česká devatenáctka svého soupeře jednoznačně přehrávala i v dalších okamžicích a již ve 14. minutě se mohl fantasticky hrající Mašek dočkat hattricku. Jeho zakončení zblízka, však skvěle lapil brankář Kypru. Další krušné chvíle pro hostujícího gólmana nastaly po půl hodině hry, kdy se český záložník Daniel Holzer, po samostatné akci, prezentoval krásnou střelou z 20 metrů. Ke smůle českých barev však jeho rána skončila pouze na horní tyči branky.

Fotbalisté Kypru se poprvé osmělili až po dalším varování z české strany, ale k velkému překvapení všech zúčastněných, se jim hned podařilo dosáhnout branky. Po nenápadné akci se střelou z voleje prosadil hostující Makris a snížil tak na rozdíl jediné branky. Odpověď českých reprezentantů na sebe nenechala dlouho čekat. Dvou brankový náskok jim vrátil Martin Matoušek, který se po standardní situaci prosadil hlavou.

Druhý poločas mezistátního utkání se nesl v poněkud klidnějším duchu než v první půli. Čeští fotbalisté si s přehledem drželi vytvořený náskok a svého soupeře pustili pouze do jedné příležitosti, kterou v 55. minutě ke smůle hostujících neproměnil autor prvního kyperského gólu Makris.

Vzrušení do Městských sadů přinesl až samotný závěr zápasu, kdy se po penaltovém zákroku a následné červené kartě musel poroučet kyperský záložník Djamas. Nařízený pokutový kop pak bezpečně proměnil střídající Buchvaldek. Za následné protesty, týkající se postavení útočících hráčů při penaltovém kopu, ještě obdržel červenou kartu hostující brankář Geogious.