oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Mladíci Chorvatska remizovali s Kyprem, ten vyrovnal v nastavení

19.10.2013, autor Redakce
O P A V A - Na stadionu v Městských sadech se v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy do 19 let představil výběr Chorvatska v souboji proti Kypru. V utkání dvou rozdílných poločasů šli do dvoubrankového vedení Chorvaté, ale po změně stran hosté snížili a v nastaveném čase dokázali díky Makrisovi srovnat na 2:2.
kval., sobota 19.10.2013, 17:00
Chorvatsko Chorvatsko
2:2
Kypr Kypr
Livaković – Bartolec, Lučić, Jedvaj, Biljan – Gomelt (65. Čirjak), Pašalić, Faletar, Mujan (53. Mandić) – Bagadur (85. Capan), Kolar.
 
K. Panayiotou – Ioannou (88. Katsiati), Karo, Fragkeskou, Lillis (46. Konstantinou) – Papafotis, Katelaris, Loizides, A. Panayiotou – Makris, Therapontos (78. Efstathiou).
 
Branky: 3. Mujan, 22. Kolar – 76. a 90+4. Makris

Již po 3 minutách otevřel skóre chorvatský Tonci Mujan, dorazivší přesný pas do prázdné branky. O dvě minuty později mohlo být pro Kypřany ještě hůř, Chorvaté zahrávali přímý kop takřka z hranice šestnáctky, avšak Gomeletovu střelu vytěsnil gólman Panayiotou na roh.

Poté následovala pasáž bez vážnějších šancí na obou stranách, výjimkou byla příležitost Fragkeskoua z Kypru, jenž se zčistajasna zjevil sám před brankou, ale hlavou mířil vysoko nad břevno. Každopádně Chorvaté měli jasnou územní převahu, kterou dokázali využít ve 22. minutě, když Marko Kolar přesnou ranou z okraje vápna překonal kyperského brankáře.

Po zbytek poločasu měli fotbalisté z jadranské země míč téměř pernamentně na svých kopačkách, nedařilo se jim však vytvořit si vyložené šance a tak se v závěru první půle dostavila naprosto ojedinělá možnost pro Kypr. Antreas Makris jdoucí sám na branku však neměl dostatečnou rychlost a byl donucen k nepřesnému zakončení.

Druhou půli začali Chorvaté aktivně a snadno si vytvářeli šance, chyběla však přesnost v koncovce, a tak zůstal stav nezměněn. Posléze už Balkánci tempo značně uvolnili, což dalo více prostoru Kypřanům, kterým se nakonec podařilo díky Antreasu Makrisovi vsítit v 76. minutě kontaktní gól.

Už už to vypadalo, že celý zápas lépe hrající Chorvaté si vedení podrží, ve čtvrté minutě nastavení se ale ze závaru vápně prosadil hlavou opět Makris a trefil tak pro Kypr bod, za který mohou být hráči ostrovní země více než rádi.