oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Češi porazili Chorvatsko 3:0 a vyhráli svou skupinu

22.10.2013, autor Redakce
O P A V A - Čeští reprezentanti do 19 let se rozloučili s opavským stadionem jednoznačným vítězstvím nad výběrem Chorvatska. Skóre otevřel hned v 1. minutě Sodoma a do konce první půle ještě přidali další dvě branky Vichta s Maškem. Češi tak zvítězili v poměru 3:0.
kval., úterý 22.10.2013, 17:00
Repre U19 Repre U19
3:0
Chorvatsko Chorvatsko
Staněk – Kadavý, Souček, Bederka, Matějů – Buchvaldek (71. Holzer), Čavoš, Matoušek (82. Kalvach), Vichta – Mašek – Sodoma (67. Prosek)
 
Livakovic – Bartolec, Lucic, Jedvaj, Pašalic, Faletar, Mujan (82. Mandic), Šimunec, Capan (26. Viduka), Cirjak, Kolar
 
Branky: 1. Sodoma, 18. Vichta, 22. Mašek. Rozhodčí: Salmanov - Hašimov, Koka. ŽK: 72. Vichta, 86. Kalvach - 49. Kolar, 53. Cirjak, 68. Jedvaj, 72. Faletar, 78.Mujan, 81. Lucic
Diváci: 1342
+9+9+9

Čeští mladíci vlétli do zápasu a hned po první minutě se radovali ze vstřelené branky. Mladý záložník Mašek vybojoval míč, přihrávkou pod sebe našel Sodomu, a ten nekompromisně zavěsil do horního rohu Livakovicovy brány - 1:0.

Aktivní čeští mladíci se v 11. minutě dostali do další šance, kdy aktivní Mašek vysunul kolmou přihrávkou Matouška, který unikal sám na brankáře, ale šanci neproměnil.

V 17. minutě viděli diváci krásnou kombinaci českých hráčů. Z pravé strany hřiště obešel Čavoš protihráče, přihrál na samostatného Buchvaldka, ten posunul ještě míč na Vichtu, který přesně skóroval do odkryté brány - 2:0

Chorvaté se dostali k první šanci až v 19. minutě, když po centru hlavičkoval nebezpečně Mujan, ale míč skončil mimo tři tyče. Ve 22. minutě se čeští mladíci opět předvedli výbornou akci, Sodoma hlavou sklepl míč Maškovi, ten dobrou pozici na zakončení využil – 3:0

Chorvaté se snažili výsledek korigovat, ale nejprve střelu Kolara zlikvidoval Staněk, následně se prezentoval střelou z dálky Mujan, ale míč plachtil vedle brány. V poslední minutě poločasu zakombinoval Buchvaldek se Sodomou, ale prvně jmenovaný vystřelil nepřesně.

Začátek druhé půle tolik šanci nenabídl, až v 66. minutě po rohu Chorvatů hlavičkoval nebezpečně chorvatský mladík Pašalič. Chvíli na to Matoušek přihrál dobře hrajícímu Maškovi, ten ale nedokázal zakončit.

Chorvaté měli nebezpečnou šanci v 77. minutě, kdy z dobrých pětadvaceti metrů střílel Faletar do tyče. Poslední šance zápasu přišla v nastavení, kdy z protiútoku šel sám na brankáře Vichta, ale nedokázal míč poslat přes vyběhnutého brankáře Livakovice.