oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost ve Zlíně vedl o dva góly, nakonec bral jen bod

23.10.2013, autor Redakce
Starší dorostenci Slezského FC Opava zamířili na půdu Zlína, kde sehráli další zápas nejvyšší soutěže. Do zápasu vstoupila opavská devatenáctka dobře a po prvním poločase vedla o dvě branky, po změně stran však Zlínští svého slezského soka přitlačili a vyrovnali na konečných 2:2.
16.kolo, sobota 19.10.2013, 11:00
Zlín Zlín
2:2
SFC Opava SFC Opava
 
Godula – Lebeda, Oberherr (67. Kozelek), Macíček, Janetzký – Pavlíček, Šindler (74. Wicker) – Seibert, Machuča (90. Kučerák), Rolný (85. Mezera) – P. Zagol (74. Kubalák).
 
Branky Opavy: 25. Machuča, 33. Rolný. ŽK: Janetzký.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba (trenér SFC Opava U19):

V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání a my byli daleko nebezpečnější. Po první zahozené šanci a nastřelení tyče Pavlem Zagolem jsme šli ve 25. minutě po krásné akci, kdy Seibert našel Machuču do vedení. Ve 33. minutě jsme Šindlerem vyhráli ve středu hřiště osobní souboj a jednoduchým míčem za obranu vyslali do rychlého protiútoku Saiberta, který si pohrál s obráncem a na zadní tyči našel Rolného. Ten hlavou skóroval na 2:0. Poločas jsme v poklidu dohráli.

Také do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a vypracovali si po rohu vyloženou šanci, kterou jsme nedali. Bohužel jeden nakopnutý míč za obranu v 61. minutě znamenal snížení a pak v 64. minutě po krásné akci domácích dokonce vyrovnání na 2:2.

Bohužel po té byli domácí lepším týmem a my jsme se dostali do hluboké defenzivy. Naštěstí jsme po změnách v sestavě tlak domácích utlumili, a když Godula vychytal Zlín ve vyložené šanci utkání skončilo spravedlivou remízu. Bohužel opět jsme ztratili dvoubrankové vedení.