oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko po třech výhrách padlo, nestačilo na Karvinou

24.10.2013, autor Redakce
Rezerva Slezského FC zamířila ve středu k diviznímu derby na hřiště Karviné, kde skončila jeho série tří vítězných zápasů v řadě za sebou. O výhře domácího béčka rozhodl hattrickem Karol Pavelka. Opavští se prosadili jen jednou, když se trefil Hoza.
11.kolo, středa 23.10.2013, 15:00
Karviná B Karviná B
3:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Minarčík – Pomp, Hoza, Žídek, Kužel – Uvíra, Binar, Skřehot, Němec – Neubert, Gebauer.
 
Branky: 1., 39. a 57. z pen. Pavelka – 42. Hoza.

Pro Opavu nezačalo utkání vůbec dobře, když si Pavelka naskočil na přesný centr, poslal hlavičku do země, odkud se míč odrazil vlivem nerovnosti až za záda Minarčíka, který tak poprvé musel lovit míč ze své sítě. Domácí byli aktivnější a krátce nato vykopl míč Uvíra z brankové čáry.

Béčko Slezského FC se poprvé ozvalo po deseti minutách hry, jenže Gebauerova hlavička po centru Pompa šla těsně vedle tyče. Ve 36. minutě se k trestnému kopu postavil opavský záložník Binar, ale domácí gólman jeho střelu přes zeď zlikvidoval. Následně domácí Pavelka prošel levou stranou hřiště a na hranici šestnáctky se otočil s míčem a zacílil přesně – 2:0. Opavští kontrovali po stříleném rohu Binara, který propadl až k Hozovi, ten skluzem poslal míč k tyči a snížil na rozdíl jediné branky.

Po změně stran vyhasly naděje Slezského FC, konkrétně v 57. minutě, kdy Žídek fauloval ve vápně a penaltu bezpečně proměnil svým třetím zásahem Pavelka – 3:1. Následně sice vypálil Skřehot, ale jeho tečovaná rána skončil rohem a zakončení Neuberta se taktéž minulo účinkem. Opava tak po třech výhrách v řadě prohrála.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

Utkání rozhodl gól v první minutě, kterým jsme soupeře posadili do sedla, neboť jsme už jen dotahovali náskok soupeře. Naději nám ještě dal kontaktní gól na 2:1, ale penalta pro domácí vše dokonala.

Zápas nebyl nijak líbivý, byl to spíš boj než fotbal. Karvinští byli důraznější hlavně před oběma brankami, a proto jsme odešli poraženi.