oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka díky dvěma brankám Adamovského porazila Slovácko

24.10.2013, autor Redakce
O P A V A - V dalším kole MSDL přivítala opavská sedmnáctka na svém hřišti mužstvo Slovácka a k vidění byl zajímavý zápas. Mladí Opavané brzy vedli, kdy už ve 2. minutě vystihl špatnou rozehrávku hostující obrany Adamovský a pohodlně skóroval. Minutu před koncem první půle ale udeřili hosté a vyrovnali. Po změně stran měli herně navrch Slezané, a po zásluze vstřelili v 58. minutě Adamovským druhou a také vítěznou branku.
11.kolo, sobota 19.10.2013, 10:15
SFC Opava SFC Opava
2:1
Slovácko Slovácko
Kotala – Kolísek, Keller, Vitoul, Said Sámir – Večerek, Berger – Kirschner (52. Kuzník), A. Helebrand (78. Seidler), Petzuch – Adamovský.
 
 
Branky Opavy: Adamovský 2.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

S výjimkou druhých dvaceti minut prvního poločasu předvedli dobrý výkon. Hlavně úvodní dvacetiminutovka, ve které jsme soupeře jasně přehrávali, vstřelili branku a měli další šance nás těší. Náš herní výkon se v té době přibližoval našim představám. Poté jsme až do konce poločasu polevili a soupeře nechali hrát a vstřelit vyrovnávací branku.

Bylo jasné, že v takovém tempu, v jakém jsme odehráli prvních dvacet minut, nejde odehrát celé utkání. Kluci se musí také naučit odpočívat ve hře, což ale neznamená polevit v koncentraci, soustředěnosti, zodpovědnosti a komunikaci.

Druhou půli jsme byli aktivnější a drželi častěji míč. Naše aktivita byla odměněna druhou brankou, která padla po dobrém pressingu, kdy jsme donutili soupeře k chybě a využili ji.

Ne vše ale bylo bez chyb. Ty k fotbalu samozřejmě patří, nás ale stále trápí, že se dopouštíme hrubých individuálních chyb. Jen díky štěstí a pohotovým zákrokům brankáře Kotaly jsme po dvou hrubkách neinkasovali. I přesto kluky za předvedenou hru chválíme.