oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva Slezského FC si poradila s Mohelnicí

28.10.2013, autor Redakce
O P A V A - Rezerva Slezského FC si v nedělní dopoledne poradila s Mohelnicí v poměru 2:0. Skóre otevřel po přihrávce Sedláčka Gebauer a na začátku druhého poločasu přidal gólovou pojistku Němec. Opavští pak hru kontrolovali a dovedli zápas do vítězného konce.
12.kolo, neděle 27.10.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
2:0
Mohelnice Mohelnice
Květon – Pomp, Hoza, Žídek, Demel (46. Kužel) – Uvíra (84. Mrůzek), Binar, Sedláček, Němec (85. Pfleger) – Neubert, Gebauer.
 
 
Branky: 9. Gebauer, 53. Němec.

Opavští začali velmi dobře, běžela 9. minuta, když Žídek vybojoval míč, předal jej Sedláčkovi, který výbornou přihrávkou vyslal do sóla Gebauera, ten se zbavil obránce a ranou k levé tyči otevřel skóre. Zhruba po dvaceti minutách si vzal míč Demel a z dvaadvaceti metrů vypálil, ale jeho rána šla těsně nad.

Následně předvedl pěknou individuální akci Němec, který zatáhl míč po levé straně, uvolnil se a jeho střelu zpoza šestnáctky vytáhl mohelnický gólman na roh. Po půlhodině hry se ozvali také hosté, střelu jednoho z hostujících hráčů však Květon chytil. Pak ještě trestný kop rozehrál Sedláček, ale Hoza hlavičkoval jen do gólmana. To bylo z prvního poločasu vše.

Rezerva Slezského FC začala výborně také po změně stran, i když více ze hry měli hosté. Těm ale scházela efektivita v zakončení, a tak v 53. minutě odcentroval Binar téměř od rohového praporu a míč propadl až na zadní tyč, kde byl na číhané Němec a nekompromisně zavěsil – 2:0.

Mohelničtí si v závěru utkání vytvořili menší tlak, ale Květon si poradil jak se střelou z ostrého úhlu jednoho z hostujících, tak s nebezpečnou hlavičkou, kterou vyrazil parádní robinzonádou. Béčko Opavy tak zaslouženě zvítězilo v poměru 2:0.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

Odehráli jsme velmi dobré utkání s kvalitním soupeřem. Na začátku jsme se ujali vedení, což nás povzbudilo a byli jsme hodně aktivní, bohužel bez dalšího gólu.

Ve druhé půli nás soupeř přitlačil na naši polovinu hřiště a měl hru v moci. Paradoxně v době jeho náporu se nám podařilo vstřelit druhou branku a tím otupit jeho aktivitu. Zápas jsme měli od té doby pod kontrolou.