oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka veze ze Znojma přesvědčivé vítězství

30.10.2013, autor Redakce
Ve 14. kole MSDL zajížděla sedmnáctka Slezského FC na půdu posledního mužstva průběžné tabulky Znojma. Opavští mladíci šli do vedení v 18. minutě brankou Petzucha po rohovém kopu, kdy se rychle zorientoval a chytrou patičkou otevřel skóre. I druhá branka padla po rohovém kopu, kdy si vracený míč před pokutové území dobře zpracoval Adam Helebrand, a střelou pod břevno přidal druhou trefu Slezanů. Tímto stavem skončil první poločas. V samotném závěru ještě přidal po samostatném nájezdu třetí branku Kirschner a stanovil tak konečný výsledek 3:0.
12.kolo, sobota 26.10.2013, 11:00
1. SC Znojmo FK 1. SC Znojmo FK
0:3
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Vitoul, Keller, Večerek, M. Helebrand – Seidler, Berger (77. Džemla) – Kirschner, A. Helebrand, Petzuch – Adamovský.
 
Branky: Petzuch, A. Helebrand, Kirschner.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Dnešní zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý. Soupeř je sice aktuálně na posledním místě tabulky, ale jeho výsledky v zápasech, které prohrál jsou těsné. Proto jsme hráče nabádali, aby k utkání nastoupili bez jakéhokoliv náznaku podcenění.

Na hřišti se to také potvrdilo. Soupeř hrál s nasazením a spoléhal se hlavně na důraz v osobních soubojích a brejkové situace. Nám pomohlo vstřelení dvou slepených branek v polovině první půle. Druhý poločas jsme sice kontrolovali hru a dostali se do dvou šancí, ale nevyužili je.

V závěru jsme se opět dopustili hrubé individuální chyby, po které domácí kopali penaltu. Naštěstí chybu svého spoluhráče napravil David Muczka a penaltu chytil. Výsledkově jsme utkání zvládli, ale náš herní výkon byl dnes průměrný. Nemůžeme říci, že kluci zápas neodpracovali, ale určitě mají na víc než dnes předvedli. Pravdou ale je, že se na hráčích už projevuje únava. Delší dobu se potýkáme s velkou absencí, kdy úzký kádr hráčů táhne celou podzimní sezonu.