oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva prohrála v Havířově, rozhodla produktivita

04.11.2013, autor Redakce
Fotbalisté opavské rezervy prohráli na půdě Havířova, i když herně byl zápas vyrovnaný. Slezský FC mohl žehrat pouze na špatnou koncovku, jinak by si z města uhlí určitě nějaký bod odvezl. Domácí byli o poznání efektivnější a zvítězili v poměru 3:1.
13.kolo, neděle 3.11.2013, 10:15
Havířov Havířov
3:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Květon – Pomp, Hoza, Hrabina (42. Kužel), Skřehot – Uvíra (75. Žídek), Horka, Binar, Němec (46. Demel) – Neubert, Gebauer.
 
Branky: 27. Racko, 34. Večeřa, 80. Skoupý - 88. Binar. ČK: 73. Demel (Opava).

První slibnou šanci si vytvořili domácí fotbalisté a Květon musel vytáhnout ze svého repertoáru kvalitní zákrok, aby zabránil gólu. Následně zahrával Binar trestný kop a našel Hrabinu, ale jeho hlavička šla nad.

Pak Opavu znovu podržel gólman Květon, který zneškodnil dorážku jednoho z domácích fotbalistů z hranice šestnáctky. Ve 27. minutě prostrčil Matušovič míč na Racka a ten střelou kolem Květona poslal Havířov do vedení. O sedm minut později domácí brankář dlouhým výkopem dostal balon až k opavské brance, kde si neporozuměl Květon se stopery, míč propadl na Večeřu a na něj už čekala jen prázdná branka – 2:0.

Na začátku druhého poločasu byli aktivnější Opavští, ale nádhernou střelu Neuberta z dvaceti metrů zastavila spojnice tyče a břevna. Následně byl v akci znovu Neubert, jenže centr Demela do havířovské branky neuklidil. Pak byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Demel a Havířov trestal.

Binar ztratil míč, domácí podnikli rychlý brejk a Skoupý zvýšil na rozdíl tří branek. Binar svou chybu napravil v 88. minutě, kdy z trestného kopu nádherně zakroutil míč přes zeď do šibenice a postaral se o čestný zásah Slezského FC.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B):

V zápase jsme v žádném případě nebyli horším týmem, v poli jsme měli dokonce výraznou převahu, ale dnes nás domácí trestali našimi zbraněmi - rychlým protiútokem a výbornou koncovkou.

My jsme před brankou soupeře moc nebezpeční nebyli a výsledek jsme už jen korigovali z trestného kopu. Spokojen tedy jsem jen částečně. Herní výkon byl dobrý, ale výsledek hovoří v náš neprospěch.