oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská sedmnáctka prohrála v derby s Hlučínem

06.11.2013, autor Redakce
O P A V A - V 15. kole MSDL hostila opavská sedmnáctka ve Slezském derby celek Hlučína. Po divoké přestřelce nakonec odešla poražena. Podařilo se jí sice dotáhnout dvoubrankové vedení soupeře a vyrovnat na 3:3, ale poslední slovo měli hosté kteří nakonec čtvrtým gólem překlopili skóre na svou stranu a rozhodli o svém vítězství.
13.kolo, sobota 2.11.2013, 10:15
SFC Opava SFC Opava
3:4
Hlučín Hlučín
Kotala – Vitoul, Keller, Večerek, M. Helebrand – Seidler (58. Kuzník), Berger – Kirschner, A. Helebrand, Petzuch – Adamovský.
 
 
Branky Opavy: Adamovský, Kirschner, Petzuch.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Derby proti Hlučínu má vždy prestižní náboj. Proto je výsledek, ale hlavně způsob naší prohry velkým zklamáním. Zcela jsme dnes totiž propadli v defenzivní činnosti a dostali čtyři branky a opět po hrubých chybách.

Stále nám dělá velký problém řešit brejkové situace soupeře. Naše reakce a chování po ztrátě míče není v pořádku. Už jsme si mysleli, že se v defenzivě zlepšujeme, ale zápas nám ukázal, že v této činnosti je před námi ještě hodně práce.

V utkání však musíme hledat i pozitiva. Podařilo se nám vrátit se do zápasu. Smazali jsme dvoubrankové manko soupeře a byli blízko ke vstřelení vedoucí branky. To nám ukazuje, že se kluci na hřišti umí semknout a rvát se o výsledek i za nepříznívého stavu.

Bohužel rozhodnutí padlo opět po brejkové situaci soupeře, který dnes v podstatě vytěžil z minima maximum.