oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka veze z Vyškova pouze bod

12.11.2013, autor Redakce
Na poslední podzimní utkání odjížděla opavská sedmnáctka do Vyškova s cílem odčinit domácí porážku s Hlučínem a v utkání zvítězit. To by ale opavští mladíci nesměli doslova prohospodařit první a začátek druhého poločasu, kdy své šance nevyužili, a naopak z ojedinělých akcí nechali soupeře odskočit na dvoubrankové vedení. Zvýšenou aktivitou se jim sice podařilo vyrovnat, ale vítěznou branku už vstřelit nestihli i přes to, že šance na to měli.
14.kolo, neděle 10.11.2013, 10:15
Vyškov Vyškov
2:2
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Vitoul (62. Kolísek), Keller, Večerek, M. Helebrand – Kuzník (58. Seidler), Berger – Kirschner, A. Helebrand, Petzuch – Adamovský.
 
Branky Opavy: A. Helebrand, Adamovský.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve (trenéři SFC Opava U17):

Jsme zklamaní hlavně proto, že jsme do utkání vstoupili jako mistři světa. Žádný soupeř se totiž neporazí sám. K tomu abychom uspěli nejen výsledkem, ale hlavně předvedli dobrý výkon musí všichni hráči vynaložit na hřišti maximální úsilí.

To se bohužel o některých nedá říct a připadá nám, jako by šli na hřiště z pouhé povinnosti či zvyku. Tak jak jsme chlapce chválili za minulé, i když prohrané utkání proti Hlučínu, za snahu rvát se o výsledek do poslední minuty, tak nyní tomu tak vůbec nebylo. Chtěli jen jednotlivci ne celý tým, a to je málo. To si ale vyříkáme v kabině.

Víme, že v tomto mužstvu je potenciál, ale musí chtít opravdu všichni. Fotbal je kolektivní sport a bez těchto vlastností to nepůjde. Snažili jsme se jen nějakých třicet minut z osmdesáti. Také nám dnes chyběla větší kvalita ve finální části. Šance jsme měli, ale nevyřešili je dobře.