oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská rezerva na závěr podzimu porazila Dolní Benešov

18.11.2013, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté béčka Slezského FC se v nedělní dopoledne střetli v divizním derby s výběrem Dolního Benešova a v utkání velmi dobré úrovně se s podzimní částí rozloučili vítězstvím. Skóre otevřel Hoza a po změně stran přidal pojišťující druhý gól Neubert.
16.kolo, neděle 17.11.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
2:0
Dolní Benešov Dolní Benešov
Minarčík – Pomp, Hoza, Horka, Kužel – Demel, Binar, Skřehot, Němec (78. Žídek) – Neubert, Gebauer.
 
 
Branky: 6. Hoza, 55. Neubert. ČK: 84. Žídek (Opava).

Začátek utkání ale patřil hostům a gólman Minarčík musel hned v prvních sekundách na zem, aby zpacifikoval šanci Adamíka. Celou situaci uklidnil až dlouhým odkopem Hoza. Běžela 6. minuta, když se k trestnému kopu postavil Binar a vyslal na Švrčinu parádní střelu. Hostující gólman sice robinzonádou vyrazil balon, ale pouze k Hozovi a ten jej dorazil do sítě – 1:0.

Na druhé straně chyboval Kužel při malé domů a hostující Haas se dostal do obrovské šance, jenže mířil vedle. Následně si vzal míč Adamík a prošel až k opavské svatyni, ale i on pálil z ostrého úhlu mimo tyče.

Na začátku druhého poločasu přišel opavský trest. Neubert se po narážečce s Binarem dostal před Švrčinu, toho obešel, z úhlu uklidil míč do sítě a zvýraznil vedení opavské rezervy. Kontaktní gól měl na kopačce Husovský, jenže jeho rána hájemství Minarčíka neohrozila. Opava se do šance dostala ještě po rohovém kopu, kdy to střelou z voleje zkusil Horka, pálil ale nad.

V závěru byl ještě vyloučen po přísné červené kartě Žídek, ale další gól už nepadl, a rezerva Slezského FC tak zvítězila v poměru 2:0.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B):

Šlo o dobré utkání z obou stran. My jsme byli na rozdíl od soupeře produktivnější. Úvod zápasu patřil hostům, ale pak jsme byli aktivnější my a útočnou činnost jsme potvrdili druhým gólem. Zejména po vyloučení Žídka jsem se obával kontaktního gólu, ale soupeř naštěstí pro nás neměl střelecký den.