oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Příprava pokračuje, Slezský míří na hřiště Gliwic

09.02.2014, autor Redakce
O P A V A - Fotbalisté Slezského FC cestují k dalšímu přípravnému zápasu do Polska, kde se utkají s celkem Gliwic. Výkop zápasu je naplánován na pondělní osmnáctou hodinu.
příp., pondělí 10.2.2014, 18:00
Piast Gliwice Piast Gliwice
2:0
SFC Opava SFC Opava
Szumski – Matras, Osyra, Hebert, Szeliga – Nikiema (81. Polák), Murawski, Podgórski (69. Dytko), Hanzel – Jurado (46. Badia), Rabiola (74. Wilczek).
 
I. pol.: Hampel – Hrabina, Dvorník, Horka, Můčka – Metelka, Schneider, Polách, Schaffartzik – Mrázek, Komenda. II. pol.: Květon – Vavřík, Švec, Dvorník, Hrabina – Metelka (69. Grussmann), Schneider (59. Wirth), Polách (65. Sedláček), Schaffartzik (69. Němec) – Mrázek (59. Jurečka), Komenda (59. Neubert).
 
Branky: 9. Jurado, 42. Rabiola. Rozhodčí: R. Rokosz – D. Rokosz, Drobot. ŽK: Matras – Můčka, Dvorník, Sedláček.

Domácí začali aktivněji a do první slibné příležitosti se prodral Fernandez, ale vychytal jej včas vyběhnutý Hampel. O pár minut později byl ale faulován Rabiola a kopala se penalta. Míč si postavil Jurado a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre.

Následně chyboval Horka a těsně vedle vypálil jedovatou střelu Podgórski. Postupem času se hra vyrovnala a dopředu se dostávali čím dal častěji také Opavští. Zhruba ve 27. minutě utkání poslal Hrabina dobrý centr do vápna Gliwic, ale míč se po ráně Schaffartzika z bezprostřední blízkosti zakousl do clonícího obránce.

V závěru prvního poločasu měl domácí Piast příležitost kopat přímý kop z nebezpečné třiadvacetimetrové distance a balon po povedené střele kapitána Podgórského zaplul těsně nad břevno opavské svatyně. Následně to zdálky zkusil Jurado, ale mířil pár decimetrů vedle pravého růžku Hampelovy branky. Pak už to však domácím vyšlo. Matras předal míč Rabiolovi a ten hlavou upravil na poločasových 2:0.

Úvod druhého poločasu byl pomalejší a do první šance se prodral Rabiola. Ten dostal kolmou přihrávku za obranu a snažil se přehodit Květona. To se mu sice podařilo, jenže míč spadl na horní síť. Na hřiště se pak namísto Polácha dostal také Lumír Sedláček a slušně zaplněná hlavní tribuna gliwického svatostánku své bývalé modle solidně aplaudovala.

Tempo hry pak trochu opadlo a zhruba čtvrthodinky před koncem z dobrých třiceti metrů napřáhl Murawski a jeho rána zahučela jen kousek vedle pravé tyčky hostující brány. V 77. minutě zahrával standardku Sedláček a jeho rána lízla břevno. Po další Sedláčkově standardce zkusil štěstí Jurečka, ale trefil jen před sebou stojícího beka Gliwic, a zápas tak skončil 2:0.