oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC veze výhru z Havířova, trefil se Polách s Komendou

07.03.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
H A V Í Ř O V - Fotbalisté Slezského FC se po návratu ze Slovenska představili na hřišti divizního Havířova, kde jasně ovládali dění na hřišti a po brankách Polácha s Komendou zvítězili 2:0. Domácí výběr si kromě jediné šance nevytvořil v podstatě nic, naopak Opavští několik velkých příležitostí ještě neproměnili.
příp., pátek 7.3.2014, 15:00
Havířov Havířov
0:2
SFC Opava SFC Opava
 
Hampel (46. Květon) – Vavřík, Švec (46. Horka), Dvorník, Hrabina (46. Můčka) – Metelka (46. Grussmann), Schneider (23. Wirth), Polách (60. Sedláček), Schaffartzik (46. Němec) – Nekuda (46. Komenda), Mrázek (46. Neubert).
 
Branky: 53. Polách, 67. Komenda.

Lépe začali hráči Slezského FC a hned na začátku zápasu si na přesný centr naskočil Mrázek a mířil jen kousek vedle. Pak Polách poslal pas na Nekudu, ten sklepl míč pro Schaffartzika, jenže ten nezakončil přesně. Po následném závaru a hlavičce Nekudy dokonce zazvonilo břevno, ale veškeré vzrušení utnul zdvižený praporek pomezního.

Ve 22. minutě přišel další centr do havířovského vápna, tentokrát z pravé strany. Nekuda míč hlavou vrátil na dobře postaveného Metelku, jenže jeho hlavičkový pokus stačil domácí gólman vyrazit na pravou tyč. V závěru prvního poločasu Opavští zatopili Havířovu další povedenou kombinací a po ráně Wirtha zachránila domácí mužstvo levé tyčka brány. Na konci ještě míč po trestném kopu Polácha vytáhl havířovský brankář na roh.

Branek se dočkalo pár desítek diváků na havířovském hřišti až po změně stran. V první vážné akci sice Polách znovu zazvonil na brankovou konstrukci a z otočky neuspěl ani dorážející dlouhán Neubert, pak to ale přišlo. Běžela 53. minuta, když se k další standardce z nebezpečné vzdálenosti postavil Polách a míč se po jeho ráně snesl přes zeď jako padající list a zaplul přesně k tyči – 0:1.

Opavu vstřelený gól posílil a v další dobré pozici se ocitl po nahrávce Polácha Komenda, ten však v zakončení neuspěl. Na druhé straně musel první gólovou šanci domácích hasit Květon, ale včas vyběhl proti jednomu z domácích hráčů a podržel opavský tým.

Nedlouho poté navíc Sedláčkovu dělovku tečoval do tyče Neubert, balon se odraz k dobíhajícímu Komendovi a ten poslal míč do sítě – 0:2. V závěru žluto-modrá ekipa ještě zahrozila z několika standardek Sedláčka, ale další branka už nepadla.