oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Generálku pokazila střevní chřipka a Opava padla s béčkem Sigmy

14.03.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Tomu se snad ani nedá říkat generálka. Fotbalistům Slezského FC ji zničila střevní viróza, která řádí v opavské kabině. Opava nastoupila v kombinované sestavě a rezervě olomoucké Sigmy podlehla 1:2. Opavští ale mohli skóre klidně otočit, bohužel ve druhé půli neproměnili několik velkých gólových příležitostí.
příp., pátek 14.3.2014, 18:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Olomouc B Olomouc B
Květon – Vavřík, Švec (46. Hoza), Dvorník, Můčka – Metelka (46. Němec) Wirth (60. Sedláček), Polách (46. Schneider), Schaffartzik – Nekuda (9. Komenda) (46. Grussmann), Mrázek.
 
Reichl – Hladík, O. Ševčík, Štěrba, Hýbl (78. Fernando) – Habusta (63. Kalvach), Fagu (56. Richter) – Karaš (56. Stříž), P. Ševčík (63. Buchvaldek), Schmidt – A. Ševčík (56. Holub).
 
Branky: 37. Komenda – 24. A. Ševčík, 26. Schmidt. Rozhodčí: Dresler – Šalata, Neděla. ŽK: Vavřík (Opava).

Na začátku utkání se obě mužstva oťukávala a diváci museli na zajímavé šance dlouho čekat. Ta první přišla po rychlém protiútoku hostujících fotbalistů, po kterém dostal míč zhruba na penaltovém prostoru Karaš, ale svou šanci nezakončil dobře a Květon míč v klidu chytil.

Pak ale přišla chyba domácí obrany, napadající Hanáci rychle získali balon a A. Ševčík jej uklidil do sítě. Ve 26. minutě navíc rezerva Sigmy přidala druhý zásah. Karaš z pravé strany posadil míč na hlavu a Schmidta, který elegantním obloučkem překonal Květona podruhé.

Velké šance domácího výběru přišly na řadu zhruba ve 33. minutě, kdy si Schaffartzik výborně sklepl míč a snažil se přelobovat hostujícího brankáře Reichla. Toho však před prázdnou brankou zastoupil bek O. Ševčík a vytěsnil míč hlavou na roh.

Agilní Schaffartzik pak poslal centr na Komendu, jeho hlavička ale mířila vedle. Pak po rychlém vysunutí pronikl do olomouckého vápna Mrázek, jenže ani on nevypálil mezi tyče. Kontaktní gól Opavy padl ve 37. minutě, kdy Schaffartzik odcentroval zleva a Komenda hlavou poslal míč nechytatelně k tyči – 1:2.

Úvodní čtvrthodinku druhé půle mohli diváci vynechat a o nic závažného by nepřišli. Pak ale hostující Buchvaldek trefil míč ze vzduchu a ten skončil na tyči Květonovy branky.

Na druhé straně se zhruba z dvacetimetrové distance opřel do balonu zkušený středopolař Sedláček a Reichl s obrovskými problémy vyrazil míč jen tak tak na roh. Pak po rychlém vysunutí trefil Mrázek pouze tyčku a Němec tváří v tvář Reichlovi nedokázal z ostrého úhlu zakončit přesně a míč skončil mimo bránu.

Opavští pokračovali v zahazování šancí i v závěru, kdy nejprve Mrázka v úniku vychytal Reichl, a na samém konci zápasu při něm stálo velké štěstí, když Slezané po velkém závaru před hostující svatyní dvakrát trefili tyčku. Opavě se tak nakonec nepodařilo ani srovnat.

Ohlasy trenérů

Jan Baránek (trenér SFC Opava): „Chtěli jsme si něco vyzkoušet, ale mužstvo postihla střevní viróza, takže jsme museli improvizovat. Přesto měl zápas slušné tempo. V první půli jsme ale nebyli aktivní a navíc udělali dvě hrubé chyby, po kterých jsme inkasovali. Béčko Olomouce má svou kvalitu, je to herní tým a těžko se proti nim za tohoto stavu hraje. Jsem rád, že i po změně stran jsme si vytvořili snad čtyři stoprocentní šance. Ty jsme však neproměnili. Bohužel nemáme vyloženého střelce, ale věřím, že v soutěži se naše koncovka zlepší.“