oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci bodovali se Slováckem, dva góly dal Machuča

15.03.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Opavská devatenáctka změřila na hřišti za koupalištěm síly se Slováckem a kromě úvodní půlhodiny držela s favorizovaným protivníkem krok. Slezané prohrávali, ale pak zaúřadoval Ondřej Machuča a dvě jeho trefy znamenaly vedení Opavy 2:1. Pak však hosté se štěstím srovnali a ze Slezska si odvezli bod.
27.kolo, sobota 15.3.2014, 13:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
Slovácko Slovácko
Godula – M. Zagol, Macíček, Pavlíček, Rubý – Lavrovič, Rolný, Vicherek (46. Šindler), Wicker, Machuča – P. Zagol (80. Maléř).
 
Vitásek – Holík, Ohnutek, Síleš, Martinka – Galuška, Sadílek, Křivánek (89. Martiš), Machalík (81. Suchý), Rusňák – Zajíc.
 
Branky: 33. a 56. Machuča – 30. Galuška, 63. Sadílek. Rozhodčí: Plesar – Neděla, Těšina. ŽK: Martinka (Slovácko).

Na začátku utkání byli aktivnější dorostenci Slovácka a hned na úvod dostal míč na hranici šestnáctky Machalík, ale jeho bomba z první skončila vysoko nad bránou Goduly. Hosté často hrozili centry především z levé strany a po jednom takovém hlavičkoval Zajíc jen těsně mimo tyče.

Opava se osmělila až poté, když si Lavrovič posunul míč do středu hřiště a přízemní ranou probudil brankáře Vitáska. Pak to ale přišlo. Běžela 30. minuta a zleva odcentroval hostující kapitán Rusňák, na zadní tyči nechali domácí volného Galušku, který chladnokrevně dorazil míč do sítě. Godula si na balon sice sáhl, ale nedokázal jej vyškrábnout ven.

Domácí přispěchali s rychlou odpovědí, když se ve 33. minutě prosadil povedenou trefou z přímého kopu přes zeď ze zhruba dvaceti metrů Machuča a vyrovnal na 1:1. V závěru první půle bylo před opavskou brankou živo. Nejprve nebezpečnou dorážku Galušky zastavil Rubý a následně v další slibné pozici selhal hostující útočník Zajíc.

V úvodu druhého poločasu měla více ze hry Opava. Nejprve to zkusil z dobrých pětadvaceti metrů Lavrovič, jenže mířil vedle a ještě k tomu nad bránu. Pak ovšem tentýž hráč zahrával roh, po kterém zazvonil na břevno Wicker, odražený míč napálil skvěle umístěnou technickou střelou k tyči Machuča a Slezané vedli.

Pak ale Slovácko znovu zabralo a po zaváhání opavských beků se dostalo před branku, kde hosté po dvou zblokovaných dorážkách až napotřetí procpali balon do opavské sítě zásluhou Sadílka.

Na opačné straně mohl Opavě vrátit náskok střídající Maléř, jenže jeho rána zpoza obránce šla o pár decimetrů vedle pravé tyče. Slezané mohli být za bod nakonec rádi, protože těsně před koncem hlavičkoval volný Zajíc těsně nad břevno, a tak se za koupalištěm body dělily.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Získaný bod je dobrý. Hráli jsme proti běhavému soupeři, který dokázal být nebezpečný. Slovácko na tom bylo po fotbalové stránce velmi dobře. My jsme se mu vyrovnali bojovnosti a nasazení. Zatím to byl nejlepší tým, proti kterému jsme na jaře nastoupili.“