oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Lavrovič dal dva góly a starší dorost veze výhru z Teplic

21.03.2014, autor Redakce
O P A V A - Opavský starší dorost jede! Z úvodních pěti jarních zápasů prohráli Slezané pouze jediný a nyní dobyli půdu Teplic. Slezský FC si hned v úvodu utkání vytvořil dvoubrankový náskok. O ten sice po změně stran přišel, ale vítězství si vzít nenechal a zaslouženě zvítězil. Hrdinou zápasu se stal opavský záložník Stanislav Lavrovič, který Teplice potopil dvěma zásahy. Minimálně do soboty jsou tak opavští dorostenci pryč z posledního místa prvoligové tabulky.
28.kolo, pátek 21.3.2014, 10:15
Teplice Teplice
2:3
SFC Opava SFC Opava
 
Godula – Mezera, M. Zagol, Macíček, Rubý (75. Žingor) – Vicherek (55. Janetzký), Wicker (67. Šindler), Rolný, Lavrovič – P. Zagol (50. Maléř), Machuča.
 
Branky Opavy: 9. P. Zagol, 11. a 65. Lavrovič.

Opava začala aktivně a už po devíti minutách hry otevřel skóre utkání přesnou trefou Pavel Zagol. Uběhly sotva dvě minuty a po Rolného akci poslal Slezský FC do dvoubrankového vedení Lavrovič. Domácí byli dvěma rychlými góly nalomeni a v závěru první půle měl na noze třetí opavskou branku Pavel Zagol, jenže nedal a neuspěl ani dorážející Vicherek.

Po změně stran přišel teplický trest. V 54. minutě po chybě v opavské obraně domácí vstřelili domácí mladíci kontaktní gól. Pak hodině hry ale Janetzký předal míč Lavrovičovi, který se trefil podruhé v zápase a dvoubrankový náskok Opavy byl zpět – 1:3.

Tepličtí však bleskově odpověděli svým druhým zásahem a z utkání se stalo velké drama. Domácí se hnali za vyrovnáním, jenže s přibývajícím časem se na jejich kopačkách kupily nepřesnosti, a devatenáctka Slezského FC už si velmi cennou výhru vzít nenechala.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19):

„Do Teplic jsme jeli s tím, že tam chceme něco uhrát a po zisku tří bodů bude návrat ještě veselejší. Od začátku jsme hráli aktivně a tím nutili soupeře k chybám, což se nám vyplatilo a brzy jsme vedli o dvě branky. Na konci první půle jsme mohli přidat třetí gól a zápas definitivně rozhodnout, ale čistou gólovku jsme neproměnili.

Po změně stran soupeř zvýšit aktivitu a z pokutového kopu snížil na rozdíl jediné branky. Pak se sice znovu trefil Lavrovič, ale dvě minuty nato vstřelili domácí gól na 2:3, takže z toho v závěru bylo docela drama. Teplice se snažily vyrovnat, pod tlakem času však kupily chyby, díky kterým jsme se dostávali do dalších šancí. Hrál se oboustranně dobrý fotbal a naši kluci si vítězství zasloužili.“