oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko odstartovalo jaro porážkou, nestačilo na Valašské Meziříčí

23.03.2014, autor Redakce
O P A V A - Také opavské rezerva již má za sebou úvodní jarní kolo. Na rozdíl od áčka ji však zápas výsledkově nevyšel. O jedinou branku zápasu se totiž postaral v první půli hostující Paszto. Hruškovi svěřenci se sice zejména ve druhé půli herně zvedli, ale ke kýžené vyrovnávací brance to nakonec nevedlo.
18., neděle 23.3.2014, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
0:1
Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí
Hampel – Demel, Hoza, Hrabina, Můčka – Černohorský (46. Kuzník), Wirth, Kužel, Bořucký (46. Pfleger) – Neubert, Továrek.
 
 
Branka: 21. Paszto. ČK: Roupec (VAL).
V první šanci sobotního klání se ocitl hostující Macíček, ale Hamplovu bránu přestřelil. V 11. minutě se na druhé straně propracoval k hlavičce Neubert, ale svůj pokus namířil jen do náruče gólmana.

Ve 21. minutě se hosté dostali do vedení. Přímý kop v podání Pasztého skončil až za zády zkoprnělé Hampla, ten se za přesným pokusem pouze ohlédl. Opava mohla brzy vyrovnat po střele Kužela. Jeho projektil vyrazil brankář jen k noze Továrka. Ten následně sice dopravil míč do branky, ale kvůli předešlému faulu gól nebyl uznán. Do přestávky mohli hosté ještě dvakrát navýšit své vedení, pokaždé však opavské zachránila branková konstrukce.

Druhou půli Hruškovi svěřenci výrazněji přidali a na hře to bylo znát. Do šancí se rázem dostávali pouze domácí. V 58. minutě ovšem hlavičkoval z dobré pozice nad bránu Neubert. O chvíli později si dobrou střeleckou příležitost připravil Wirth, ale svou pumelici nasměroval jen doprostřed brány, kde stál pozorný brankář hostí.

V 78. minutě šli hosté do deseti. Únik Továrka zastavil jen za cenu červené karty Roupec. Opavští i přes početní výhodu ovšem nestihli do konce utkání ani vyrovnat, a z prvního jarního zápasu tudíž nezískali ani bod.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Utkání jsme nezvládli v prvním poločase, kdy se nám nedařilo přehrát soupeře před jeho pokutovým územím. Hosté naopak využívali brejků a hlavně standardek, ve kterých byli velmi silní. Ve druhé půli se naše hra výrazně zlepšila, přehráli jsme soupeře v poli, ale velkou slabinou byla naše finální fáze. Nedostali jsme se téměř do zakončení, a když už ano, tak jsme se svými příležitostmi nakládali velice špatně.“