oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka v derby zlomila sousední Hlučín

02.04.2014, autor Redakce
H L U Č Í N, O P A V A – Fotbalisté Slezského FC U15 cestovali do nedalekého Hlučína, kde po bojovném výkonu zvítězili 3:1. Po prvním poločase vedla Opava o jeden zásah, ale krátce po změně stran přidali Opavští třetí trefu, která definitivně zlomila odpor domácího výběru.
19.kolo, neděle 30.3.2014, 10:00
Hlučín Hlučín
1:3
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava Opavy: Vyklický – Šikula (55. Rolný), Kubný (35. Hartmann), Anděl, Dener – Bitomský, Musila, Zacpal, Varyš (60. Meier) – Fusek, Mateiciuc.
 
Branky Opavy: 7. Varyš, 18. Fusek, 48. Mateiciuc.

Ohlasy trenérů

Radovan Morong (trenér SFC Opava U15): „Utkání nepřineslo příliš líbivý fotbal. Úvod byl oboustranně opatrný, domácí vsadili na nakopávané míče, které nám v obranné činnosti dělaly problémy. V útočné fázi jsme si dokázali připravit brejkové situace, z nichž ta ze sedmé minuty byla gólová. Vzápětí ale přišlo dosti kuriózní vyrovnání.

Do poločasu se nám podařilo vstřelit druhou branku po rychle zahraném autovém vhazování. Druhá půle měla podobný charakter jako první. Byli jsme to ale my, kdo navýšil skóre, a i přes neproměněnou penaltu a nevyužití takřka stoprocentních šancí si odvážíme zasloužené vítězství. Celkově bylo utkání průměrné.“