oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Mladší dorostenci U16 v derby nestačili na Frýdek-Místek

02.04.2014, autor Redakce
O P A V A – Výběr mladších dorostenců pod vedením trenéra Lukáše Černína se utkal s Frýdkem-Místkem a dlouho vyrovnaný zápas nakonec rozhodla jediná branka, o kterou se postarali hosté. Frýdecko-místečtí tak Opavě oplatili porážku z podzimu.
21.kolo, neděle 30.3.2014, 14:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
Mosler – Kovács (41. Tilkeridis), Šafrán, Černín, Dluhoš (78. Falhar) – Vrána (60. Paláček), Mička, Rychlý, Fojtík (60. Vavrečka) – Stuchlík (55. Mako), Barteska.
 
 

Ohlasy trenérů

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U16): „Soupeř nám tentokráte oplatil podzimní porážku a odvezl si tři body. Nutno podotknout, že trochu se štěstím, neboť jsme neproměňovali šance. První poločas byl z naší strany slušný a byli jsme aktivnější, z čehož pramenily šance, ale jak Barteska, Rychlý, tak Mička nebyli úspěšní.

Soupeř hrozil zejména z brejků, ale k pořádnému zakončení se nedostal. Paradoxem bylo, když v 59. minutě po standardní situaci a vůbec první střele na branku se soupeř prosadil hlavou a bylo to 0:1. Dokázali jsme si i přes zlepšenou hru soupeře ve druhém poločase opět vytvořit šance, ale stejné trio jako v první půli bylo opět neúspěšné.

Zejména šance Bartesky a Mičky byli stoprocentní. Nutno podotknout, že i brankář soupeře podal velice slušný výkon. V závěru utkání jsme hráli hodně na riziko a dovolovali jsme soupeři hlavně po našich chybách v rozehrávce, dostávat se k zakončení, což soupeř ale netrestal.

Doma jsme bohužel trestuhodně nebyli bodově úspěšní, zejména jsme selhali v koncovce. Ohledně nasazení bylo vše na slušné úrovni, brzdily nás ovšem technické nedostatky, na kterých musíme neustále pracovat.