oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka sestřelila Liberec třemi góly

05.04.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Opavský starší dorost na hřišti za koupalištěm změřil síly s Libercem a vedl si skvěle. Od úvodních minut svého soka přehrával a díky trefě Janetzkého šel do kabin s jednobrankovým vedením. Ve druhé půli přidali Slezané další dva góly, a zaslouženě tak zvítězili. Brankář Godula navíc udržel čisté konto.
31.kolo, sobota 5.4.2014, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:0
Liberec Liberec
Godula – M. Zagol, Macíček, Pavlíček, Rubý – Rolný – Lavrovič, Wicker, Janetzký, Machuča – P. Zagol (79. Maléř).
 
Zachoval – Zítka (73. Čuřík), Linhart (59. Janků), Šustr, Chlumecký – Kaiser (77. Polívka), Řehák, Otta (65. Kukla), Bláha, Knejzlík (69. Barac) – Ondráček
 
Branky: 33. Janetzký, 65. P. Zagol, 88. Maléř. Rozhodčí: Plesar – Vysloužil, Richtár. ŽK: Linhart, Řehák, Janků (všichni Liberec)

Opavští zahájili zápas aktivně a už po necelých deseti minutách po zbrklém výběhu hostujícího brankáře Zachovala zazvonil na břevno Machuča. Poté Pavel Zagol naservíroval balon přihrávkou na pětník Janetzkému, jenže před ním na poslední chvíli zablokoval míč hostující obránce Šustr.

Devatenáctka Slezského FC stupňovala svůj tlak a blízko gólu byl znovu Machuča, jehož parádní ránu pod břevno vytáhl na roh liberecký gólman Zachoval. Pak vystřelil zpoza šestnáctky ještě nejmladší člen opavského kádru Janetzký, ale trefil jen ochrannou síť za bránou Slovanu.

Po půlhodině hry to přišlo. Machuča poslal centr na hlavu Pavla Zagola, ten balon předal Janetzkému, který chytře překonal vyběhnutého Zachovala a Opava vedla. Pak ještě ze zhruba 18 metrů vypálil z přímého kopu Machuča, bohužel pro žluto-modré těsně nad břevno.

Na startu druhého poločasu měli opticky více ze hry Liberečtí a v 64. minutě promarnil velkou šanci na vyrovnání Řehák, jehož hlavičku mířící k tyči parádně zlikvidoval opavský gólman Godula, který mrštným skokem vytěsnil míč na roh. Uběhla sotva minuta a síť se rozvlnila na opačné straně. Po rychlém brejku si balon vzal Pavel Zagol a chladnokrevně zavěsil k levé tyči – 2:0.

Pak sice Godula nepovedeným odkopem do zad Macíčka dostal do šance Kuklu, ale brankář Slezanů své zaváhání napravil a střelu hostujícího fotbalisty lapil. V 79. minutě si míč na hranici vápna nachystal Wicker a jeho táhlé ráně chybělo jen málo.

Svěřenci trenéra Aloise Skácela v pohodě kontrolovali dvoubrankový náskok a v 88. minutě zatloukli do liberecké rakve třetí hřebíček. Střídající Maléř dostal výbornou přihrávku a pohodovým způsobem korigoval na 3:0.