oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Úspěšný víkend pokračuje! Zvítězila také opavská rezerva

06.04.2014, autor Redakce
O P A V A - Vydařený víkend Slezského FC pokračoval i v neděli. Na sobotní výhry devatenáctky nad Libercem a áčka nad Třebíčí navázala také opavská rezerva, která doma rozdílem tří branek porazila Hranice v poměru 4:1.
20., neděle 6.4.2014, 10:13
SFC Opava B SFC Opava B
4:1
Hranice Hranice
Hampel – Hrabina (37. Pfleger), Hoza, Švec, Kužel – Demel, Žídek, Sedláček, Bořucký – Jurečka, Továrek
 
 
Branky:51. Továrek, 57. Čáp (vlastní), 74. Sedláček, 87. Jurečka - 52. Lee Min Kyu.
Opava vstoupila do utkání aktivněji. První střelecký pokus v zápase si vypracoval domácí útočník Továrek, jeho pokus ovšem zlikvidoval pozorný gólman Hranic. První větší šanci měli hosté. Ve 20. minutě se však perfektním zákrokem prezentoval Hampel, když zastavil únik hostujícího hráče.

Následně se ke dvou zajímavým střelám dostali opavští Jurečka s Demelem, ale ani jeden nedokázal zamířit do černého. A tak málem přišel trest, ovšem standartní situace hostí skončila těsně vedle brány. Hampel se musel činit ještě těsně před pauzou, kdy zmařil hostující šanci po chybě Pflegera.

V 51. minutě se o první branku zápasu postaral opavský Továrek, který zužitkoval perfektní přihrávku Jurečky. Vedení Slezského FC ovšem trvalo jen necelou minutu. Ihned po rozehrávce se totiž zapsal do střelecké listiny hranický Lee Min Kuy.

Gólové hody však neměly konce. V 57. minutě se Hruškovi svěřenci dostali znovu do vedení, když si Sedláčkův centr srazil do vlastní sítě hostující Čáp. Poté se v dobré šanci ocitl agilní Bořucký, ale v dobré šanci trefil jen před sebou stojícího protihráče.

V 74. minutě vedli domácí již o dvě branky. Továrek předložil míč na zlatém podnosu Sedláčkovi, pro kterého již nebyl problém dopravit míč do sítě. Definitivní podobu výsledku určil tři minuty před koncem Jurečka, který po krásné narážečce s Bořuckým upravil stav zápasu na konečných 4:1 pro Opavu.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava): „Utkali jsme se se silným soupeřem, který měl v první půli více šancí než my a nás v několika případech podržel brankář Hampel. Po změně stran jsme byli velmi produktivní a dali čtyři branky. Soupeř odpověděl pouze jednou, takže je naše vítězství zasloužené.“