oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva vydřela bod v Petrovicích, remízu zařídil Továrek

13.04.2014, autor Redakce
P E T R O V I C E , O P A V A - Béčko Slezského FC pokračuje v sympatických výkonech i na jaře. V sobotu opavská rezerva zajížděla do Petrovic, kde brzy prohrávala, ale díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase si nakonec odvezla bod. Ten Opavě přisoudil útočník Šimon Továrek gólem čtyři minuty před koncem.
21.kolo, neděle 13.4.2014, 16:00
Petrovice Petrovice
1:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Štencel – Demel, Hoza, Švec, Pfleger – Černohorský, Kuzník, Jurečka, Bořucký – Nagy (69. Drexler), Továrek.
 
Branky: 8. Hofman – 86. Továrek.

Lépe odstartovaly zápas Petrovice, které se už po osmi minutách dostaly do vedení. Opavská obrana propadla, domácí nakopli míč na rozběhnutého Hofmana, který střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Dlouho se potom bojovalo mezi šestnáctkami, ale zhruba ve 29. minutě po Továrkově ztrátě míče se domácí dostali do zakončení a Štencel musel zasahovat proti výborné střele jednoho z petrovických hráčů mířící do šibenice.

Hned nato se Petrovičtí probili do další slibné pozice, ale zblízka přestřelili Štencelovu svatyni. Opavští se dočkali první střely po půlhodině hry, ale s pokusem Kuzníka si poradil petrovický brankář. V závěru první půle se domácí prokombinovali defenzivou Slezského FC, ale akci zakončili ranou vedle.

Na startu druhého poločasu napřáhl z třiceti metrů Kuzník a pořádně protáhl domácího gólmana. O chvíli později se v ideální palebné pozici ocitl Nagy, ale v klíčovém momentu netrefil míč. V 56. minutě unikal Bořucký sám na bránu, jenže prováhal střelecký okamžik a dobíhající obránce jej zablokoval.

Opavští svého soupeře mačkali a další šanci svěřenců trenéra Jana Hrušky zastavil gólman Petrovic. Ten nejprve vyrazil Kuzníkovu ránu, a poté zlikvidoval i dorážku Továrka. V 86. minutě se rezerva Slezského FC dočkala. Na míč si po trestném kopu Jurečky z pravé strany naskočil Továrek a hlavou poslal balon přesně k tyči – 1:1. Další gól již nepadl, a tak zápas dospěl ke spravedlivé remíze.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „V první půli jsme si vytvořili mírnou převahu, ale naše snažení bylo bezzubé, hráli jsme jen po šestnáctku. Do vápna jsme se vůbec nedostali. Naopak soupeř měl tři tutové šance, hned tu první využil a své vedení mohl navýšit.

Po malé bouřce v kabině jsme najednou měli výraznou převahu, soupeře jsme zatlačili před jeho branku a měli jsme i šance, jen jsme byli málo produktivní. V samotném závěru se nám podařilo vyrovnat, což byla zasloužená odměna za výkon ve druhém poločase.“